Gazeta.pl   Forum   Prywatne   Polonia   Wielojęzyczność w rodzinie   ... po wakacjach

... po wakacjach

Autor: risando 30.08.10, 10:20
risando napisał:

> Kolejny rok szkolny powoli się skończy i znowu stoję przed dylematem, na ile có
> rkę podczas wakacji zachęcić (zmuszać?) do formalnej nauki. Przydałyby się zwła
> szcza ćwiczenia z ortografii, ponieważ od września tylko ustnie "pracujemy".

Prawie po wakacjach. Od polowy czerwca nie czytalem forum, bo ... bylem w wolnych chwilach zajety przygotowaniem lekcji dla corki smile Przerobilismy ok. 40% podrecznika + cwiczenia dla 2 klasy. Lekcje odbywaly sie prawie codziennie z dwutygodniowa przerwa urlopowa, byly krotkie (ok. 60 min), ale intensywne. Motywacja raz byla, raz nie. Czasem prosila, abym zadal dodatkowe "zadania domowe", czasem trzeba bylo troche zmuszac.

Z jednej strony przerazaja mnie pewne zaleglosci jezykowe i bledy corki, z drugiej strony postep od czerwca jest ogromny. O wiele lepiej rozumie, czyta i pisze. Cwiczenia wykonuje w miare dobrze. Mialaby chyba szanse na ocene przynajmniej dostateczna w niemieckiej podstawowce.

Mam nadzieje, ze uda nam sie kontynuowac takie lekcje podczas roku szkolnego.

Pozdrawiam

--
Risando (corka 11/2001, tata (to ja): niem, mama: pol, mieszkamy w Polsce)
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.