witam
mój tata bierze sutent , teraz kończy II cykl i ma dostać trzeci,Potem w marcu znowu rezonans i inne badania ,żeby zobaczyć czy działał sutent.A następnie ma mie robioną termoablację guzów na nerce.Sutent ma silne działania uboczne.Pierwsze 2 tygodnie ok, a następne nie jest łatwo.Zmęczenie,bóle brzucha,biegunka,krew z nosa,bole jamy ustnej,zespól reka-stopa(pecherze i ból przy chodzeniu)włosy,zółta skóra.żeby tylko pomogło.zanim zaczeliśmy brać wszystko było prostsze,wcześniej też operacja i do domu , a teraz oddział chemioterapii robi swoje no i cos dzieje się z ciałem na co nie masz wplywu.Tak to wygląda , wszystko się zmienia z dnia na dzień.Przepraszam ale juz lepiej nic nie napiszę bo mam dzisiaj kiepski dzień.
Pozdrawiam serdecznie i życzę dużo zdrowia i wytrwalosci
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.