Gazeta.pl   Forum   Prywatne   Zdrowie   Nowotwory-damy radę !   Guz w pochwie, płaskonabłon...

Guz w pochwie, płaskonabłonkowt rak złośliwy

Autor: gdynianka_1 14.02.12, 08:53
Dziewczyny, jestem nowa na forum. Czytam Wasze posty i postanowilam opisać swoją historię.
Moja mama 8 lat temu zachorowała na chłoniaka, którego pokonała. Miała 6 cykli chemii, po kilku latach lekarze zdiagnozowali guza w śledzionie, która została wycięta. Od jakiegoś czasu był spokój, aż do teraz. Nic ja nie bolało, zmienione upławy wzbudziły niepokój. Zarejestrowała się na wizytę kontrolną u ginekologa. I co? Już na wstępnym badaniu lekarz powiedział wprost: jest potwór. Następnie biopsja. Jesteśmy już po diagnozie:

Carcinoma planoeptheliale G-1 cum foci microinvasionis do 2 mm. Erosio vera et inflammatio chronika. Jutro operacja. Wycinają macicę z przydatkami i część pochwy. Operacja będzie przez jamę brzuszną, nie przez pochwę.

Lekarze nic nie mowia, poza tym, ze jest to rak nabłonkowy, złośliwy. Stąd decyzja o operacji.
Nie wiemy jak długo mama pozostanie w szpitalu. Czy będzie otrzymywała chemię, naświetlanie. Nie wiemy jak długo trwa rekonwalescencja. Wiadomości nam oszczędzają.
Nie wiem, czy nie chcą nas martwić, czy sami nie wiedzą jakie zastosują leczenie.
Mama ma do tego stan zapalny, bolące i powiększone węzły pachwinowe - mysle, ze odczynowe, z uwagi na stan zapalny.

Do tego jakiś czas temu pojawiły się zmiany zewnętrzne, na podbrzuszu, jakby takie małe ropnie. Nie wiem, czy to nacieki, czy przypadek, ze pojawiły się zmiany w takim miejscu.

Jeśli któraś z Was spotkała się z podobnym problemem, moze cos doradzic, podzielic sie widzą (dr) to będe wdzięczna. Kazda informacja będzie wazna, bo wiemy niewiele...

Z góry wielkie dzięki.
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.