> Fakt zawstydziłeś mnie podwójnie. 1. .... 2. Za mój kraj. Tak
> chciałem go troszeczkę ,tak mini,mini obronić.
"floema" obrona kraju to piekna i szczytna rzecz tylko , ze w tym przypadku realia sa takie jakie sa i kazdy wie.
Moze jednak zamiast biadolic nad realiami w Polsce warto by bylo rzecz wziazc w swoje rece i przy pomocy internetu oraz coraz wiekszej grupy zainteresowanych poprowadzic prace informacyjno - edukacyjne w formie ogolnopolskiego forum tematycznie scisle zwiazanego z tematem prostaty (rowniez innych chorob).
W Niemczech gdzie mieszkam takie fora istnieja i sa na bardzo wysokim poziomie tzn kwalifikowane wypowiedzi specjalistow (np lekarzy ktorzy sie nie ujawniaja bo nie moga) oraz ogromnej grupy zainteresowanych : pacjentow i czlonkow rodzin. Te fora dyskusyjne bardzo pomagaja zainteresowanym, sa one bezinteresowne i oparte na wzajemnej pomocy.
Mysle , ze takie inicjatywy bardzo by Polsce i sluzbie zdrowia pomogly jako instrument nacisku na odpowiedzialnych za zdrowie Narodu.
Moze warto korzystac z dobrych przykladow innych narodow tutaj publikowanych :
Australii , USA czy Niemiec ?
Wiem , ze w Polsce byly proby uruchomienia takiego forum , jednak z wielu wzgledow ta inicjatywa nie znalazla akceptacji.
Mysle , ze tutaj tez trzeba dorosnac do zabierania glosu w forum i przedstawiania wlasnych pogladow.
Z innych wypowiedzi w innych forach wynika , ze czesto brakuje uczestnikom kultury i przestrzegania pewnych zasad.
Ale to kwestia czasu . Potem bedzie lepiej.
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.