Dodaj do ulubionych

Mieso do mielenia

21.12.10, 10:49
Moze wiecie jakie mieso nadaje sie do mielenia?
Na pewno beef, ale jaki kawalek? Steak? Chyba troche szkoda?
Gdzie je kupic? Czy tylko u rzeznika?
Dzieki
Wesolych Swiat:)
--
Kacperek 02/04/2008
Adrianek 04/08/2010
Edytor zaawansowany
  • mama5plus 21.12.10, 10:58
    To zalezy jaka jakosc Cie interesuje. Jest oczywiscie stek wolowy mielony i moim zdaniem to jedyna sensowna jakosc bo `standard mince` z odpadkow owszem, tanszy ale tlusty i niefajny

    Kupuje u rzeznika wiejskiego. Mielone na miejscu, bo mi sie nie chce/nie widze sensu
  • kalasotka 21.12.10, 11:02
    Ja sobie wlasnie kupilam swoja pierwsza maszynke do mielenia miesa (kupilam ze wzgeldu na ser, mak i grzyby) i chcialam pokombinowac z miesem, ale chyba rzeczywiscie taniej wyjdzie kupienie gotowego, chco nie bardzo ono w smaku jest takie jak trzeba.
    A co masz na mysli piszac stek wolowy mielony? On juz jest zmielony tak? Bo mi chodzi o to, zeby go moc zmielic.
    --
    Kacperek 02/04/2008
    Adrianek 04/08/2010
  • edytataraszkiewicz 21.12.10, 12:00
    Kazde mieso bez kosci da sie zmielic;)

    Ja jak robir mirlone czy pasztet zawsze kupuje wolowine taka zwijana na rost,okolo 2 kilo.Uzywam czesc a reszte zamrazam.
    Wieprzowine to jest taka dluga ,poledwiczka po polskiemu;) taka w folii.
    Do tego troche boczku pakowaznego w plastikowym pojemniku.
    Nigdy nie kupuje gotowego mielonego.Juz w Polsce mialam obrzydzenie...

    Nie patrze co mnie taniej wyniesie a co jest dobre jakosciowo, lepiej mniej a lepiej:)
    --
    ***** 8-my CUD SWIATA *****

    http://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/ta/wi/ob5r/Gi6EvRV3Vvf9tUCK0A.jpg
  • mama5plus 21.12.10, 13:13
    cenowo nie bedzie roznicy czy zmielone czy nie. Mozesz poprosic o stek i sama zmielic albo rzeznik Ci moze zmielic na poczekaniu, ew juz gotowe w sprzedazy jest
    Jesli chcesz bardzo chude mielone to wtedy np sirloin

    tu masz np wersje standard i stekowa
    www.gribblesbutchers.co.uk/index.cfm/devon/Products.List/category_id/18/subject/diced_beef_minced_beef_braising_beef_etc
  • agaciha 21.12.10, 13:34
    Ja kupuje w Sainsbury takie grube plastry wieprzowiny i miele. CZasem dorzucam troszke boczku. Wolowiny nie lubie wiec nie kupuje. W sumie kazde miecho mozna zmielic:)
    --
    http://www.suwaczki.com/tickers/atdc6iyee23qcgt4.png

    http://www.suwaczki.com/tickers/atdc20mmxeoh6tuf.png
  • paola_k2 21.12.10, 14:25
    Jak kupujesz mieso w kawalku to widzisz jakie ono jest, ile ma tluszczu. Jak kupisz gotowe mielone to nidgy nie wiesz co tam zmielone zostalo. Ja tez od niedawna jestem posiadaczka maszynki do mielenia i miele, a co :) Na ogol mieszam wolowine i wieprzowine, a mieso wybieram takie, ktore ladnie wyglada, mniejsza o nazwy :)

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka