Dodaj do ulubionych

Ice cream maker ?

04.09.19, 16:52
Ok, idzie zima, a nie lato....wiem, wiem, ale zafundowalam dziecku bezcukrowa diete az do Xmas;-)) Ok, syn narazie radzi sobie dobrze (bo z mezem pod jego nieobecnosc czasamy cos podjadamy­čÖł), ale poniewaz syn wcina sporo ÔÇťa la ice-creamÔÇŁ (mrozony jogurt naturalny ze zmiksowanym bananem i truskawkami) zastanawiam sie nad ice cream makerem. Niby wydatek nie jest wielki, ale nie wiem czy nie bedzie tylko zbednym gadzetem. Moze ma ktoras z Was? Czy taki mrozony jogurt bedzie smakowal inaczej z tej maszyny?

--
Simplicity is the ultimate sophistication. Leonardo da Vinci
Edytor zaawansowany
  • glasscraft 04.09.19, 19:16
    Za mna chodzi raz na jakis czas (tylko taka, ktora nie potrzebuje mrozenia miski - gabarytowo wieksza, bo potrzebuje czesci, ktora mrozi, ale to akurat u mnie nie problem; np taka jak ta www.lakeland.co.uk/15912/Cuisinart-Gelato-and-Ice-Cream-Maker-1-5L-ICE100BCU) i marze o tych wszystkich lodach, ktore bede robic. Po czym mi przechodzi, bo nie wiem kto by to jadl na okraglo, a robic litrowa porcje, zeby wiekszosc trzymac w zamrazarce i jesc az nosem wyjdzie zanim nastepna porcje bedzie mozna zrobic to dla mnie zupelnie mija sie z celem. No i przypominam sobie, jak czesto lody kupuje/jem (chociaz owszem lubie, ale czesciej kupuje np kozi ser niz lody).

    Mialam kiedys mniejsza z miska mrozona w zamrazarce, w rezultacie prawie nigdy nie uzywalam, bo nie mialam w zamrazarce miejsca na miske. W tym roku juz mialam "chcice", wiec nastepna za rok :-D
    Jezeli masz mikser Kenwooda to jest miska do lodow (tylko tez trzeba mrozic i litrowa wiec dla mnie za duza).

    --
    Light travels faster than sound - that's why some people appear bright until you hear them talk...
  • cherrie 04.09.19, 20:18
    Mam Kenwooda, ale ten dodatek chyba trzy razy drozszy niz taka mala ÔÇťlodziarkaÔÇŁ. Fakt, ze zawsze malo miejsca w zamrazalce­čĄĘ My (ja i syn) jestesmy lodozercami, ale ta sklepowa slodycz lodow mnie powala. Wlasnie chcialabym robic swoje, mniej slodkie. Nie rozumiem tylko, czy jest (i jesli to jaka) roznica miedzy takim jogurtem zamrozonym vs z maszyny. Cos gdzies kiedys slyszalam, ze to miksowanie zapobiega mrozeniu czastek wody, przez co lody maja lzejsza -bardziej kremowa konsystencje, a nie sa twarde jak sopel lodu­čĄ¬ Ale chetnie poznam opinie uzytkownikow!

    --
    Simplicity is the ultimate sophistication. Leonardo da Vinci
  • yuka12 04.09.19, 22:23
    Ja robi┼éam (bo w tym roku b. rzadko) kiedy┼Ť lody regularnie w maszynie do lod├│w. Przewa┼╝nie na tzw. kremie angielskim lub krem├│wce, cho─ç oczywi┼Ťcie zdarza┼éy si─Ö z jogurtem czy mlekiem skondensowanym. W┼éa┼Ťnie ze wzgl─Ödu na przes┼éodzone lody ze sklepu. Lody domowe s─ů pyszne, maj─ů najcz─Ö┼Ťciej niewiele sk┼éadnik├│w, a dzi─Öki maszynie s─ů miekkie i aksamitne. Korzystam z przepis├│w z Moich wypiek├│w.

    --
    "najlatwiej patrzec przez etykietki, ktore rozdano, swiat jest wtedy taki prosty, a zycie nieskomplikowane" by Undoo

Popularne w─ůtki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj si─Ö

Nakarm Pajacyka