Dodaj do ulubionych

Wasze tipy na najlepsze gotowce obiadowe

13.12.19, 17:30
Hej,

Macie jakies zelazne produkty na te chwile gdy nie-che-sie albo no-nie-mam-czasu-gotowac? Takie gotowce ze sklepu, ktore wiecie, ze na 100% beda hitem w razie gdy po prostu nie ma szans ugotowac czegos swiezego?

Ja podrzuce ulubionego gotowca naszej rodziny: zeberka z Lidla. Mniammniammniam. Systematycznie mamy w lodowce 2 pudelka tak na wszelki wypadek.

Dawajcie wasze.


Ag
--
-_n_|_|_,_ Migawki
|===.-.===| www.flickr.com/jazzwink/
|-----((_)).....|
'==='-'==='jgs
Obserwuj wątek
    • glasscraft Re: Wasze tipy na najlepsze gotowce obiadowe 13.12.19, 17:59
      Mrozone pieczone ziemniaki; jakies 5 min (troche dluzej jezeli razem wsadzam z fasolka) w mikrofali. Totalna profanacja instytucji pieczonego ziemniaka, ale czasami inaczej sie nie da tylko sprofanowac, zjesc i pasc do lozkowic :-)

      Kiedys Bannisters Farm, teraz moje Tesco nie robi, wiec McCain.

      --
      Light travels faster than sound - that's why some people appear bright until you hear them talk...
    • yuka12 Re: Wasze tipy na najlepsze gotowce obiadowe 13.12.19, 23:39
      Z gotowców - pizza, fish fingers, frytki, żeberka, pulled pork. Z półproduktów - meat balls, beefburgers, chicken kiev ( od rzeźnika), pork sausages, mieszanki warzywne mrożone i świeże na patelnię, do gulaszu lub do pieczenia (np. z burgerami).

      --
      "najlatwiej patrzec przez etykietki, ktore rozdano, swiat jest wtedy taki prosty, a zycie nieskomplikowane" by Undoo
    • lucasa Re: Wasze tipy na najlepsze gotowce obiadowe 17.12.19, 17:54
      Moje gotowce to zamrozone dania wczesniej ugotowane w slowcooker
      Czyli gotuje gar lecza/gulaszu/curry/bigosu i to porcjami mroze. Albo robie hurtem pulpety na parze i tez mroze.
      Wyciagam potem jak gotowce :)...

      Ze sklepu to chyba tylko ryby i warzywa mrozone i quiche.
      No i fasolka w puszce

      Mam ostatnio dostep do jajek "od gospodyni" z wolnego wybiegu - to teraz tki moj ulubiony gotowiec. Smazone i podane z jakas salatka/warzywami - 3 min roboty.
        • lucasa Re: Wasze tipy na najlepsze gotowce obiadowe 19.12.19, 16:17
          Do Pufelek - nie mam jakiegos przepisu ktorego sie trzymam. Wrzucam i nastawiam na 6 godz, mieszam i na nastepne 2 godz.

          Daje albo 2 sloiki kiszonej kapusty ( najpierw wrzucam ja do goracej wody aby wyplukac kwaskowatosc ) albo robie 1 sloik i mala swieza kapuste.
          Na spod pokrojona chuda wolowine, na to kapuste, starta marchewke, liscie laurowe, ziele ang i duzo majeranku. Na poczatku nie doprawiam. Dolewam wody.
          Po 6 godz dodaje zeszkolna cebuje (baaaardzo duzo cebuli - na 2 sloiki ponad kg cebuli), dodaje przecier pomidorowy, duzo pieprzu ziolowego i soli.

          Jak mam to dodaje pokorojona w plasterki suszona kielbase (mocno suszona wrzucam od razu, mniej suszona przesmazam i dodaje tez tluszcz, ktory sie wytopi).

          Mieszkam i wstawiam na nastepne 2 godz.
          Bardzo duzo wychodzi, no ale u na ma kto jesc i na szczescie lubia.
          Pakuje na goraco w sloiki albo do zamrazaki.

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka