Dodaj do ulubionych

wlasny catering-kilka pytan

22.08.07, 21:45
Znajomym Irlandczykom zasmakowala pewna polska potrawa (nie jedna
zreszta) i stwierdzili, ze moglabym sprobowac lokalna sprzedaz tego
produktu. Na poczatek dla znajomych, znajomych znajomych itd.
Pomysl ciekawy, ale nie wiem czy gotowanie w domu i dalsza sprzedaz
jest do przejscia przez te rozne przepisy.
Czy wiecie cos na ten temat? Moze macie jakis znajomych, ktorzy sie
czyms takim zajmuja? Nie wiem, jak to wogole ugrysc. Pewnie lepiej
zapomniec o tym.
Edytor zaawansowany
  • mama5plus 22.08.07, 22:15
    Zadzwon moze do lokalnego council`u
    Oni Ci prawdopodobnie wszystko wysla. Bynajmniej u nas ( w UK) tak
    to wyglada. Sa tez workshopy informacyjne organizowane przez
    council. W tym wlasnie food safety itd.
    Zaglebiam sie wlasnie w temat i nie wyglada to skomplikowanie ale
    nic Ci nie poradze, bo u Was przepisu moga sie roznic. Chyba, ze
    mowisz o Irlandii Polnocnej czy Irlandczykach w innych czesciach UK?
  • cherrie 23.08.07, 07:40
    mam na mysli Irlandie Pln.
    Tez mi sie wydaje, ze to bardzo skaplikowane, ale mowimy przeciez
    o "rynku zbytu" dla kilkunastu osob, wiec to powinno byc latwiejsze
    niz np. otwarcie restauracji czy produkcji na szeroka skale.

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka