Gazeta.pl   Forum   Gospodarka   Banki   Re: Kryzys ujawnił prawdziwe oblicze banków

Komentarze do artykułu

Kolejny bank obniża marże kredytów hipotecznych!

Po Fortis Banku i BZ WBK także grecki Polbank postanowił obniżyć klientom marże hipoteczne. Czy to początek fali obniżek marż w innych bankach?

Re: Kryzys ujawnił prawdziwe oblicze banków

Autor: monster_truck 05.11.09, 11:31
Dodaj do ulubionych zarchiwizowany
A co z udzielaniem kredytów klientom NINJA, który zapoczątkował kryzys? Przecież w bankach siadzą też ludzie myślący i wiedzą że takim osobom nie udziela się kredytów. A nawet jeżeli nie myślą to mają swoje modele ryzyka, które pokazują to jednoznacznie. Co z doniesieniami, anonimowymi oczywiście, sprzedawców kredytów, którzy opowiadają o presji ze stronu przełożonych na jak najwiekszą sprzedaż ponieważ od tego zależy premia.
Wina leży tutaj po obu stronach. Ludności, która statystycznie jest głupia ponieważ słucha tylko reklam (patrz sprzedawczyki Zakopower, mam nadzieję że im to bokiem wyjdzie). I banków, które zapomniały o ryzyku myśląc o zysku. Stąd jestem za rekomendacją T, która obroni zwykłych ludzi (na tych mi zależy, na bankowcach już nie) przed samym sobą i przed chciwością bankierów.
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.