Gazeta.pl   Forum   Na emigracji   Irlandia   Nie splacany kredyt

Nie splacany kredyt

Autor: indiana_czyli_ja 04.05.11, 15:18
Witam wszystkich serdecznie. Mam pewien problem i mam nadzieje ze ktos bedzie mi mogl pomoc. Wiec jakies 4 lata temu zaciagnalem kredyt gotowkowy z banku okolo 25 tys euro, splacalem przez okolo 2 lata ( co smieszne wciaz zadluzenie bylo na prawie 26 tys) i po 2 latach stracilem prace. Kredyt byl ubezpieczony, bank mnie zapewnial ze przez rok mam spokoj i nie musze sie niczym martwic. Bylem na zasilku przez 9 miesiecy, poczym tez go starcilem. Bylem przez okolo 2 miesiecy, bez grosza. Sytuacja nie byla ciekawa. Pechodzac do sedna sprawy. Dzwonilem do banku co pare tygodni zeby byc pewnym ze wszystko jest ok, Supervisor zapewnial ze tak, ale centala z dublina wydzwaniala zebym zaczal splacac, wiec spowrotem do supervisora i zanowu zapewnienie ze to pomylka i wszystko jest ok. W poszukiwaniu pracy wyjechalem do innego miasta. Pewnego dnia, ktos zawital na moj stary adres, szukal mnie i pieniedzy ktory jestem dluzny bankowi. Zadzwonilem do banku i bank powiedzial ze to nie ich sprawa. Po miesiacu, otrzymalem telefon od kobiety, ktora to zaczela pokrzykiwac i stwierdzila ze nie ma czasu teraz rozmawiac i zostawila mi swoj numer telefonu, dokladnie nie wiedzialem o co chodzi, gdyz mowila bardzo haotycznie. Wykonalem telefon, ty razem tez nie miala czasu, wiec zostawilem wiadomosc na sekretarce. To bylo jakie 6 miesiecy temu. Od tej pory nie mam kontaku z bankiem ani z tymi ludzmi.
Niechce uciekac prze odpowiedzialnoscia, wzialem kredyt ale nie mam za co splacac. Gdy zaciagalem kredyt zarabialem 700 euro tyg, teraz pracuje na zmywaku na part time za okolo 150 euro tyg. Czy ktos moze wie jakie konsekwecje poniose, jaka jest procedura ??
Strasznie mnie to wszystko martwi, do Polski nie mam dokad wrocic, w Irlandi tez nikogo nie mam, takze znikad pomocy. Jestem sam , bez wiedzy prawnej. I nie wiem co robic.
Przepraszam za bledy i dziekuje z gory za pomoc. Mam nadzieje ze wszystko jest mniej wiecej zrozumiale. Dziekuje
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.