Gazeta.pl   Forum   Regionalne   Małopolskie   Kraków   Kraków - Opinie i komentarze

Re: Interwencja: infolinia UPC wprowadza w błąd

Autor: Gość: Problem z UPC IP: 93.159.152.* 20.02.11, 11:06
Z telewizji kablowej UPC korzystam od 10 lat i nigdy nie miałem żadnych problemów.
Sprawa zaczęła się 3 tygodni temu - kiedy okazało się że w podsumowaniu wydatków od 2 miesięcy nie otrzymałem żadnego rachunku z UPC. Wykonałem telefon na infolinie z pytaniem o co chodzi - rozkosznym szyderczym głosem Pani poinformowała mnie że nie zapłaciłem i muszę zapłacić, ja potwierdziłem że to prawda ale zapytałem jak miałem zapłacić skoro nie otrzymałem rachunku od Was z firmy, Pani stwierdziła że wyśle mi duplikaty rachunków... . W ubiegły czwartek (17.02.2011) otrzymałem zbiorczo duplikaty rachunków wraz z upomnieniem o zapłatę, szybko na pocztę i sprawa załatwiona... nie zdążyłem telewizja tego samego dnia została odcięta... bez wcześniejszej informacji... kolejny telefon na infolinie i znów tym razem Pan mnie informuję że nie opłaciłem rachunków za TV i telewizja została odcięta... ja zapytałem Pana jak miałem zapłacić jak nie otrzymałem rachunków i dzwoniłem z prośbą o ich przesłanie... Pan uprzejmie powiedział że oni nie muszą informować wcześniej o takich krokach... a winę za stan rzeczy może ponosić firma kurierska ABC z której usług UPC korzysta... tak że najlepiej jest w tym momencie zapłacić i pojechać do biura lokalnego UPC przedstawić zapłacone rachunki i oni szybko zareagują - jest niedziela 20.02.2011 telewizja jest dalej odcięta i może koło wtorku powinni ją ponownie przyłączyć....

Uważam pracowników infolinii UPC za nie kompetentnych i opryskliwych, ludzie z którymi się tam kontaktowałem straszyli mnie windykacją i innymi prawnymi konsekwencjami, nie starali się w najmniejszym stopniu na żadnym etapie problemu pomóc rozwiązać go, żaden z pracowników nie wziął pod uwagę że wina za obecny stan rzeczy może leżeć po stronie „procedur” firmy
UPC, poczułem się jak oszust lub złodziej który chce ukraść 180zł firmie UPC.... uwierzcie mi nie jesteście jedyną firmą która świadczy takie usługi

NIE POLECAM FIRMY UPC JAKO PARTNERA HANDLOWEGO!!!!!!!!!
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.