Re: Kraków
Autor:
Gość: metalplas
IP: *.elpos.net
05.03.06, 09:50
Popieram poprzednika "senny", to mogło się zdarzyć w Krakowie , bo jest niebotycznie upierdliwy i głupi .Nie darmo ochrzcili Kraków - centusie.Gdzie indziej to inaczej by odbyło się . Dam przykład. Otóż, swego czasu brałem benzynę w Statoilu za 20 zł na kreskę . Po jakimś czasie przychodzi wezwanie na policję . Tłumaczę, że zapomniałem.Policjant z uśmiechem , niech pan się nie martwi - sąd przysądzi grzywnę 100 zł.Sąd wyznaczył rozprawę , oczywiście zapomniałem być na niej. W duchu myślę , nie bylem na rozprawie , nie obroniłem się - będę bulił. Jakie było moje żdziwienie.Sąd przysłał decyzję o umożeniu postępowania i oddaleniu zaskarżenia Statoilu, gdyż nie stwierdził znamion przestępstwa, bo podejrzany ,czyli ja nie pobrał benzyny wbrew woli Statoilu.
Wniosek pozytywny jest taki , iż to nieprawda , iż sądom brakuje rozsądku lub kieruje się złymi intencjami.A, policja no cóż wypełnia swoją robotę , w moim przypadku robiła to z sympatią i zrozumieniem. Jeśli chodzi o policję , to jako przedsiębiorca mam najmniesze problemy z tą instytucją .Jeszcze jedno w moim mieście nikt nie pobierał odcisków palców i nie robił mi zdjęcia.