Gazeta.pl   Forum   Komputery   Wirusy, trojany, spyware   Włamanie na komputer czy wirus?

Włamanie na komputer czy wirus?

Autor: Gość: Maciek IP: *.dynamic.mm.pl 10.02.12, 13:42
Jak sprawdzić kto próbuje się połączyć z moim laptopem za pośrednictwem grupy domowej? Wchodząc w połączenia sieciowe widzę moją sieć i napis "dostępne do sprzężenia", klikam na niego i widzę, że niejaki DOMINIK-PC utworzył grupę domową w sieci. Dodam, że nikt z domowników nie mógł utworzyć takiej grupy domowej na naszym stacjonarnym komputerze. Co ciekawe, przeskanowałem komputer avastem - nie wykrył żadnych zagrożeń. Za to program Malwarebytes Anti-malware wykrył blisko 10 programów szpiegujących. Ten Dominik PC musi mieć jakieś połączenie z moim laptopem, bo jak sprawdzam co jakis czas to jest rozłączony (zamiast "dostępne do sprzężenie" pisze "gotowe do utworzenia" czyli musiał się rozłączyć.) Laptop zacina mi sie przy włączaniu, nastepuje uruchomienie systemu, a potem czarny ekran, który dopiero po kilkunastu minutach 'załącza się". Co zrobic z tym fantem? Nie wiem czy to wirus tak działa czy ktoś, kto włamuje mi się na laptopa. Jeżeli trzeba to wkleje logi z tego programu Malwarebytes.
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.