Gazeta.pl   Forum   Prywatne   Dom i ogród   WNĘTRZNOŚCI   stare gazety

stare gazety

Autor: andziaos 22.09.11, 02:17
Cześć,

kiedyś już chyba popełniłam na tym forum ze dwa posty, więc ośmielam się ośmielić prosząc o poradęwink
Mam gazety - rocznik 1888 - odziedziczone gdzieś tam po kimś tam. Od lat leżą zawinięte w kawałek materiału ale z roku na rok ząb czasu jest coraz bardziej okrutny. Za młodu miałam plany - ot wyrwę stronkę, oprawię w ramki i będzie łobrazeczek. Z roku na rok (a ze 30 minęło) mam coraz większą niechęć do tego typu przedsięwzięć wink Co ja mam z tym zrobić? Dokąd się udać?
Oczywiście mogłabym wystawić na alle coś tam ale.... może gdzieś to należałoby spożytkować dla uciechy ogółu? Na konserwacji papieru nie znam się nic a nic (wujek google też słabo ćwierka), ostatnią rzeczą jaką czytałam na ten temat to w pamiętnikach M. Żeromskiej gdy po wojnie walczyła o każdą stronę rękopisu jej Ojca (rękopis schowany i zbunkrowany w PW'44 a po wojnie ratowany przez jakiegoś słynnego prof od rękopisów).
Co robić, droga redakcjo, co z tą "makulaturą" robić?
Będę wielce zobowiązana za pomysły.
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.