Dodaj do ulubionych

jakie dokumenty do slubu cywilnego?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.05, 01:08
sa potrzebneby wziasc slub w stanie ilinois?
Edytor zaawansowany
  • Gość: nati IP: *.hsd1.il.comcast.net 05.12.05, 00:54
    prawo jazdy wystarczy i numer SS tez wolali.
  • samo 05.12.05, 01:31
    IDs-czyli dokumenty ze zdjeciem i akty urodzenia przetlumaczone na j.angielski
    (niekoniecznie przez tlumacza przysieglego) obojga malzonkow.
    --
    Żyć możesz tylko dzięki temu, za co możesz umrzeć.
  • ziemiowziety 05.12.05, 01:42
    w przynajmniej jednym stanie trzeba tez wypelnic fromularz, czy nie jest sie w
    zwiazku malzenskim lub nie bylo wczesniej (to drugie oczywiscie nic nie przekresla)
    potrzebne moze tez byc troche pieniedzy na oplate
    i trzeba przyjsc minimum 48 godzin wczesniej do odpowiedniego urzednika, aby
    zglosic zamiar
    sprawdz, czy w IL je tak samo
  • plum1000 05.12.05, 14:37
    a czy polski dokument moze byc? moze byc [prawo jazdy ale polskie?czy to musi
    byc dokument amerykanski?
    aha czy oni w urzedzie stanu cywilnego sprawdzaja czy dwoje ludzi mozesie
    pobrac? /mam na mysli ich stany cywilne, stopien pokrewienstwa, ich
    wyznanie/religie?/
  • kashunda 05.12.05, 17:12
    Moze byc polski paszport ale dodatkowo musis okazac akt urodzenia z Polski nie
    mysle ze musi byc tlumaczony.Tak w urzedzie pytaja sie o stan cywilny,sa w
    stanie sprawdzic jezeli poprzednie zwiazki byly zawarte na terenie U.S.Bigamia
    jest w stanach karalna.
  • Gość: nati IP: *.hsd1.il.comcast.net 06.12.05, 02:01
    jak bralam cywilny w illinois to nie wolali zadnego aktu urodzenia
  • logar 06.12.05, 05:07
    kashunda napisała:

    Tak w urzedzie pytaja sie o stan cywilny,sa w
    > stanie sprawdzic jezeli poprzednie zwiazki byly zawarte na terenie
    U.S.Bigamia
    > jest w stanach karalna.

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Nie tylko zwiazki zawarte na terenie U.S. ale kazdego kraju ktorego legalne
    dokumenty sa prawnie uznawane w U.S. ( praktycznie wszystkich krajow ).
  • Gość: gość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 12:31
    skoro tak łatwo jest zawrzeć ślub cywilny np. na wizie turystycznej, to po co
    jest wiza nażeczeńska?
  • samo 06.12.05, 19:30
    Wiza naRZeczenska jest dla narzeczonych, ktorzy zamierzaja pobrac sie w USA.
    Wiza turystyczna jest dla turystow.To,ze ktos sie zakochal podczas wizyty ;o)
    nie oznacza,ze wiza narzeczenska powinna zostac zlikwidowana.
    --
    Żyć możesz tylko dzięki temu, za co możesz umrzeć.
  • Gość: gość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 20:10
    No tak, ale z wizą narzeczeńską jest sporo załatwiania, więcej opłat, badań,
    przekonywań że nie chodzi o papierowe małżeństwo. Jest to troche skomplikowane,
    i trwa ok 6 miesięcy. Zakochałam się podczas wizyty i teraz myślę czy nie
    lepiej będzie zdobyć wizę turystyczną lub studencką i pobrać się w Stanach bez
    większych komplikacji w Polsce.
  • sylwek07 06.12.05, 20:54
    a wiesz ile trzeba zalatwiac dokumentow po slubie jesli wezmiesz slub na wizie
    turystycznej plus dochodza badania ktore robisz na terenie USA a to do tanich
    nie nalezy itd
  • Gość: gość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 19:54
    słyszałam, że po ślubie z wizy narzeczeńskiej takich formalnośći też nie ubywa.
    no, może badania lekarskie są z głowy...

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka