Dodaj do ulubionych

Praca w hotelu Marriott w USA

IP: *.dc.dc.cox.net 02.01.06, 17:53
Witam wszystkich zainteresowanych. Reprezentuje Marriott International w
Washington DC w zakresie rekrutacji pracownikow z Polski. Wspolpracuje z
roznym hotelami i obiektami z branzy turystycznej na terenie Washington DC od
ponad 2 lat.
Obecnie poszukuje kandydatow ma program platnych 18 miesiecznych praktyk
kierowniczych w USA. Kandydaci powinni miec wyksztalcenie o kierunkach
turystyka, rekreacja, hotelarstwo, gastronomia(kucharz), obsluga ruchu
turystycznego badz byc w trakcie studiow lub posiadac doswiadczenie zawodowe
w w/w kierunkach.
Program na podstawie ktorego kandydaci beda mogli wziasc udzial w programie i
legalnie pracowac na terenie USA jest zaprojektowany przez Departament Stanu
USA i dziala od ponad 30 lat.
exchanges.state.gov/education/jexchanges/pr ivate/trainee.htm

Podkreslam, ze nie pobieram oplat za posrednictwo.

Ponizej zamieszczam szczegoly przykladowej oferty treningu kierowniczego w
Marriott International.

Location - Washington DC
Department -Food and Beverage
Position - trainee, with a goal of ending up in a Supervisory role
Number of positions - 2
Start Date: Jan/Feb 2006
Hours per week - 45 ( 40h paid 100%, over 40h paid 150%)
Wage - $10 per hour for first 90 days and then $10.30 for duration of
contract. This would only be adjusted if they work in a tipped position for
some reason.

Location - Washington DC
Department - Culinary
Position - trainee, with a goal of ending up in a Supervisory role
Number of positions - 1
Start Date: Jan/Feb 2006
Hours per week - 45 ( 40h paid 100%, over 40h paid 150%)
Wage - $10 per hour for first 90 days and then $10.30 for duration of
contract. This would only be adjusted if they work in a tipped position for
some reason.

Trainees will be eligible for Overtime based on business needs and skill sets
of the individuals.

All candidates will be subject to drug screening on arrival. If they fail
they will be on the first available flight at their own expense.
References and recommendations screening is required.
Proof of not being convicted of a felony is required.
Flight will be pre-pay. Trainee will re-pay flight cost with every week
paycheck.
Medical Insurance, vacation and holiday pay, room discounts available after
90 days, and many more!
We are looking for Trainees with degree in Tourism, Recreation, Hospitality,
Culinary, Hotel Management, Restaurant Management or during study in
these majors or with professional experience in Tourism, Recreation,
Hospitality, Culinary, Hotel Management, Restaurant Management.

If you worked or study in one of the fields above you can take part in the
program.
Edytor zaawansowany
  • grandys 02.01.06, 21:46
    ..czy $10.00 na godzine za "trening kierowniczy"
    jest dobra stawka?
  • polon.a 02.01.06, 22:20
    Jest ok. Zdobedziesz doswiadczenie i wsadzisz noge
    w drzwi najwiekszej sieci hotelowej. Pozniej mozesz
    pracowac na calym swiecie.
  • grandys 02.01.06, 23:47
    ...znaczy $ 10.00 na godzine
    (po odliczeniu kosztow przelotu i innych) jest OK?

    Mozna za to przezyc?

  • polon.a 03.01.06, 01:18
    Spoko. Mozna przezyc :). Kazdy Marriott
    ma stolowke i zywi swoich pracownikow.
  • grandys 03.01.06, 01:53
    Czyli
    ten kto chce byc "trainee" na kierownicze stanowisko w hotelu Marriott
    ma zapewnione wszystkie "benefits" z jedzeniem wlacznie.
    Wydaje mi sie ze jest to dobra oferta.
  • destin1 03.01.06, 02:10
    Ogolnie tzw. "trening kierowniczy" bedzie polegal na tym, ze bedziesz pracowal
    albo w restauracji jako busser (najprawdopodobniej bez napiwkow), no bo w koncu
    dostajesz te 8h na godzine (jest tez duze prawdopodobienstwo, ze z tego 10
    zrobi sie 8 czy cos ;) czy moze host/hostessa i wypelnial luki w schedulach,
    tam gdize ktos inny nie chce pracowac. Jesli chodzi o front desk, to nie jest
    to najprzyjemniejsze zajecie, ale zawsze mozna podszkolic angielski itp, jak
    jest taka potrzeba. Moze sie rowniez zdarzyc, ze bedziesz "trenowal" w kuchni
    jako pomocnik kucharza itp. Jakiegos tam typu awans i inne stanowiska niby
    kierownicze (no bo w koncu za te 8 na godzine) to w duzej mierze zalezy od
    Ciebie (jak mily jestes i zadowlonoy z wszystkiego co robisz i Twojej pseudo
    kariery w USA). Fakt, ze mozna pracowac potem na calym swiecie itp, to na pewno
    dobry sposob jeseli ktos chce spedzic czas w usa i pozwiedzac itp. Z odlozeniem
    pieniedzy (jezeli jest taka potrzeba) to raczej srednio, ale zawsze mozna
    podszkolic jezyk, zobaczyc ciekawe miejsca itp. Powodzenia i radze byc
    ostroznym z roznego rodzaju posrednictwem itp.

    PS: Benefits polegaja na tym, ze dostaniesz ubezpieczenie zdrowotne (to i tak
    musisz miec jak bedziesz jechal do USA i dental - ogolnie beda Ci odciagac z
    kazdego paychecka okreslona sume, a jak pojdziesz do dentysty to i tak bedziesz
    musial dodatkowo zaplacic i wyjdzie na to, ze lepiej by sie oplacalo tego
    ubezpieczenia nie miec :)
  • polon.a 03.01.06, 02:52
    Oferta jest ok. Spojrz na to w ten sposob:
    zdobedziesz pewne doswiadczenie i troche kasy.
    Po roku zobaczysz. Po roku mozesz przeniesc sie
    do Europy. Bedziesz mial ubezpieczenie, prace
    i brzuszek pelny. Na glowe nie bedzie padalo.
    Moze nawet nie bedzie sie kurzylo. Nawet "busboy"
    w restauracji dostaje swoja dzialke od kelnerow.
    Wiec spoko.
    Nie sadzisz, ze ta oferta bije oferte stazu z PUP ?
  • grandys 04.01.06, 05:38
    przeczytaliscie co polon.a napisala?

    Zabierac sie do wysylania "resume"
    i do zobaczenia w USA..
  • samo 04.01.06, 09:15
    This would only be adjusted if they work in a tipped position for
    some reason.

    Oznacza to zapewne,ze jesli ktos bedzie pracowal na stanowisku z napiwkami, to
    jego placa zostanie obnizona,do np $3 na godzine, tak jak zazwyczaj placa
    hotele.Reszte do minimalnej dorabia sie u nich wlasnie napiwkami.Departments
    Food And Beverage oraz Culinary to zapewne wlasnie takie stanowiska i stad
    zabezpieczajaca klauzula o dostosowaniu wyplaty.

    Mnie najbardziej smieszy to:
    degree in Tourism, Recreation, Hospitality,
    > Culinary, Hotel Management, Restaurant Management

    Jak ktos ma degree w USA, to nie zawraca sobie gitary pracami dla high school
    students :o)

    Jest to zwyczajna robota, bez zadnych perspektyw na stanowiska kierownicze
    (poza tym supervisor to nie manager, na dodatek nie widzialam jeszcze
    supervisora za barem albo na sali, typu waiters' supervisor :o))))
    --
    Moderation is the key. Unfortunately, temptation is a bitch.
  • polon.a 04.01.06, 09:55
    Zgadzam sie, ze z tymi awansami to odlegla sciema (bullshit).
    Natomiast sama praca jest realna. Bez roznicy wlasciwie jest
    ile placa w Food & Beverage poniewaz i tak wowczas pracuje sie
    dla napiwkow. Wowczas mozna zarobic wiecej niz $ 10/h.
    Jest to praca dla studentow lub tych chwilowo w zawieszeniu.
    I jako taka jest zupelnie ok.
  • Gość: hotelarz IP: *.elb.vectranet.pl 13.01.06, 21:12
    Chcesz dotrzeć do odpowiednich kandydatów - skorzystaj z serwisu ehotelarz.com
  • axx61 14.01.06, 16:14
    Oferta jest tak naprawde nieoplacalna. Lepiej jest pracowac w tej samej sieci
    hotelowej w Anglii. Od poczatku legalnie,tanio a i czesto mozna wymienic
    siano w butach w Polsce.Placa wiecej.
  • polon.a 14.01.06, 16:52
    Faktycznie, dla duzej czesci Polakow praca jest nieoplacalna.
  • Gość: wku..ony IP: *.udn.pl 16.01.06, 18:34
    W dupe se wsadz te praktyki!!!!!!!!!!! Wlasnie ku.. wrocilem z podobnego bagna
    a jedynie co sie dorobilem to pustego portfela, dlugow, kopniakow od czarnuchow
    i lewych przyjaciol rolujacych innych jak Ty. A mial byc trening kierowniczy...
  • Gość: axx IP: 5.5R* / *.nyc.untd.com 31.01.06, 04:41
    I znowu sie powtarzasz.

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka