Dodaj do ulubionych

makaron ze szpinakiem:)

27.01.09, 12:55
Sorki dziewczyny, dopiero dziś znowu usiadłam do kompa i widziałam że chciałyście przepis.
Kupuję szpinak mrożony z lidla(on jest już ze śmietaną taniocha w takich kartonikach), wrzucam do rondelka z oliwą, albo masełkiem, rozmraża się, dodaję czosnek tak ze 3 ząbki, zioła rowansalskie, sól i pieprz. Gotuję świderki albo penne, mieszam z sosem i polewam serkiem wiejskim na talerzu-pyszne.
Może być inny szpinak mrożony wtedy trzeba dodać ze 2 łyżki gęstej śmietany.
Smacznego
--
Mama Marysi(*),Jasia 13.07.2007 i Franka 04.11.2008
Edytor zaawansowany
  • zabka11 27.01.09, 13:00
    mniam;)
    A to mój przepis: podsmażam boczek, cebulke i pieczarki, dodaję
    zamrożony szpinak, mieszam wszystko, aż do wyparowania wody, dodaję
    śmietanę 2-4 łyżki, jak kto lubi i wciskam świeży czosnek, minimum 2
    ząbki, sól pieprz. Do tego makaron świderki, rurki, lub nawet
    spagetti:)
    Życzę smacznego:)
    --
    Ania,gg 9669529, mama:
    Małgosi 11.10.2002 i Jasia 17.08.2007
    fotoforum.gazeta.pl/5,2,zabka11.html
  • aurinko 27.01.09, 13:01
    Onka, ja kupuję ten sam szpinak, płaciłam 1,99zł :) Jest pycha!!! Zamiast serka
    wiejskiego dodaję odrobinę tartego sera.
  • anula_82 27.01.09, 13:56
    ja czasem robię podobnie jak Ty, zamiast szpinaku daje brokuły i tez
    pyszne. ale ze szpinakiem nie próbowałam, a musze :)
  • madziszka 27.01.09, 14:05
    a na góre proponuje pokroić pomidorki, np koktailowe (jak nie mam daje keczup) i
    posypać parmezanem. Pycha i ślicznie wygląda!
    --
    Jaś 18.06.2007
  • margaritka27 27.01.09, 16:11
    Dzieki za przepisy niedlugo wyprobuje :-) -tylko tego lidla to nie
    mam blisko.
    --
    Adrianek
    Niespodzianka
  • a090707 27.01.09, 16:30
    Onka narobilas mi smaka :) Koniecznie wyprobuje ten przepis, bo wydaje sie byc
    prosty. Pozdrawiam
    --
    Wiktorek
  • effka_81 27.01.09, 21:37
    Uwielbiam szpinak, muszę spróbować tego przepisu.

    --
    Oliwia 07.07.07r
    3000g 54cm 5.40h
  • f3f 27.01.09, 22:22
    mam podobne danie - ale zapiekane :)
    szpianak mrozony hortexu - odparowac na patelni albo w mikrofali + czosnek
    wymieszać z ugotowanym makaronem, serem pleśniowym (z zieloną pleśnią) i wędliną
    pokrojoną w kostkę - całośc do naczynia i zapiekamy w piekarniku ok 20-30 minut.
    ser plesniowy super wyostrza smak dania :)
    --
    Michał 15.07.2007

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.