Gazeta.pl   Forum   Prywatne   Polska i świat   AOTEAROA »» Nowa Zelandia

Studia????

Autor: edytais 18.09.10, 20:14
Zastanawiam sie nad studiami w NZ (post graduate diploma itp). Mam juz magistra z chemii, ale nie chce studiowac chemii bo wtedy raczej nastepny etap to PhD. Teraz studiuje ksiegowosc, ale chcialabym sie przekwalifikowac i studiowac cos co lubie a nie co daje dobry zawod.... takie studiowanie dla przyjemnosci na stare lata smile

Jest kilka uczelni w NZ, roznia sie czesnym nawet bardzo.
Mysle o studiowaniu czegos ala environmental management lub cos podobnego zwiazanego z ochrona srodowiska. Szukam tez cos typu environmental chemistry lub environmental accounting (nie wiem czy to drugie jest...ostatnio w USA coraz wiecej osob to studiuje).

No i mam prosbe do Was kiwuski. Jak wazna jest uczelnia jesli chodzi pozniej o zawod tzw reputacja. W USA jak ktos konczy HArward to ma zupelnie inne mozliwosci niz z jakiejs tam stanowej uczelni bez specjalnie dobrej reputacji nawet jesli na harwardzie byl takim sobie przecietnym studentem a na tej innej najlepszym. Jak jest w NZ: jak wazna jest uczelnia?

Inne pytanie to gdzie wy byscie studiowali? Nie mam duzo kasy, wiec wolalabym tansze czesne. Zwlaszcza, ze przyjechalabym z 3 dzieci i mezem. Maz musialby gdzies roboty szukac, dzieci wyslalabym do szkoly publicznej, bo podczas studiow na pewno na prywatna by nas nie bylo stac.

Bede bardzo wdzieczna za pomoc.
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.