Gazeta.pl   Forum   Prywatne   Polska i świat   AOTEAROA »» Nowa Zelandia

Juz dwa tygodnie w Hamilton - pierwsze wrazenia

Autor: ogzinka 08.09.09, 09:48
Dodaj do ulubionych zarchiwizowany
No to jestesmy. Rozpoczyna sie 3ci tydzien na drugim koncu swiata, chodzac do gory nogami ;D

Moje pierwsze wrazenia sa bardzo bardzo pozytywne. Ostatnie 4 lata spedzilam w Wlk Brytanii i Nowa Zelandia idealnie wypelnia to, czego mi w UK brakowalo. Przestrzen, przyroda, piekne widoki, pewna taka dzikosc smile nie tylko przyrodnicza. Przypomina mi to miejsce troche swiat z filmow amerykanskich (bo w USA nigdy nie bylam, i tylko wyobrazac je sobie moge na podstawie filmow). Wszystko jest jakies takie przestronniejsze, ulice szerokie, mozna rowerem sobie pojechac bez strachu. Zieleni wiecej o wiele. Ludzie znacznie bardziej otwarci niz w UK, wielu z nich bylo tu kiedys "obcymi" i nie urywaja rozmowy po zagadnieciu skad jestes. A jednoczesnie jest sporo usmiechania sie i uprzejmosci jak w Anglii, z tym ze moze troche szczerszej?

Na razie pochlonieta jestem aklimatyzacja w pracy. Powoli skupuje niezbedne rzeczy, czekajac na kontener z polkuli polnocnej smile

I zachwycona jestem pogoda. Robi sie zimno, to prawda, zwlaszcza w nocy. Ale jak wyjdzie slonce, upal i mozna z krotkim rekawkiem biegac. A przed nami lato, wiec bedzie coraz lepiej.

No i te rosliny - czuje sie jak w ogrodzie botanicznym smile

Mam nadzieje ze pobyt staly uda sie szybko sfinalizowac bo to czekanie mnie dobija. Az sie boje zakochiwac w tym miejscu, jakby mialo cos nie wyjsc.

Jest moze ktos z Hamilton? smile

Pozdro,
ogzinka
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.