roszponka, rukola, rzeżucha Dodaj do ulubionych

  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
  • Jadacie roszponkę, rzeżuchę albo rukolę?
    Jesli tak to z czym?


    -------
    Niya! - dziękuję.
    • Rukola, roszponka, endywia są dla mnie w 100% niejadalne. Próbowałam i smak jest
      zupełnie nieakceptowalny. Poszukaj sobie w necie jest dużo sałatek. Rzeżucha
      tylko do białego sera, inne potrawy wg mnie psuje swoim smrodkiem.
    • Rzerzuche na chlebie albo w twarozku.

      Rukola i roszponka sa przepyszne jako salatka (w naszym blogu zdjeciowym jest moje zdjecie salatki z roszponka wlasnie). Do tego pasuje pomidor, ogorek, ser plesniowy albo feta, cebula itp. Podobnie jak do greckiej salatki.
      Z rukoli mozna zrobic cos ala pesto - zamiast bazylii. Posiekana rukola z maslem i czosnkiem (takie smarowidlo rukolowe) to moj ulubiony dodatek do goracej bagietki albo chlebka z grilla. Rukole mozna tez dodawac do pizzy czy focacci smile

      Roszponka ze smietana jest super jako surowka do obiadu. Tylko trzeba ja zrobic troche inaczej, niz salate. Mianowicie tak:
      Cebule drobniutenko posiekac, posolic, pocukrowac, popieprzyc, zalac smietana, dodac octu i koniecznie przyprawy Maggi. Doprawic do smaku i taka berbelucha zalac roszponke. Boskie.

      --
      Tymianek
      jeden procent
      Wszysko kiedyś mija, nawet najdłuższa żmija...

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.