Dodaj do ulubionych

roszponka, rukola, rzeżucha

13.04.07, 13:01
Jadacie roszponkę, rzeżuchę albo rukolę?
Jesli tak to z czym?


-------
Niya! - dziękuję.
Edytor zaawansowany
  • 13.04.07, 13:48
    Rukola, roszponka, endywia są dla mnie w 100% niejadalne. Próbowałam i smak jest
    zupełnie nieakceptowalny. Poszukaj sobie w necie jest dużo sałatek. Rzeżucha
    tylko do białego sera, inne potrawy wg mnie psuje swoim smrodkiem.
  • 13.04.07, 15:57
    Buła z masłem, rzerzuchą i rzodkiewką. Pyyyycha
    --
    "Inteligencja jest jak nogi: masz za dużo, to się potkniesz."
  • 13.04.07, 17:27
    Rzerzuche na chlebie albo w twarozku.

    Rukola i roszponka sa przepyszne jako salatka (w naszym blogu zdjeciowym jest moje zdjecie salatki z roszponka wlasnie). Do tego pasuje pomidor, ogorek, ser plesniowy albo feta, cebula itp. Podobnie jak do greckiej salatki.
    Z rukoli mozna zrobic cos ala pesto - zamiast bazylii. Posiekana rukola z maslem i czosnkiem (takie smarowidlo rukolowe) to moj ulubiony dodatek do goracej bagietki albo chlebka z grilla. Rukole mozna tez dodawac do pizzy czy focacci smile

    Roszponka ze smietana jest super jako surowka do obiadu. Tylko trzeba ja zrobic troche inaczej, niz salate. Mianowicie tak:
    Cebule drobniutenko posiekac, posolic, pocukrowac, popieprzyc, zalac smietana, dodac octu i koniecznie przyprawy Maggi. Doprawic do smaku i taka berbelucha zalac roszponke. Boskie.

    --
    Tymianek
    jeden procent
    Wszysko kiedyś mija, nawet najdłuższa żmija...

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła lub ?

Zapamiętaj mnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.