Chciałabym was bardzo poprosić o wszelkie uwagi. Planujemy zakupić mieszkanie na Dębcu. Koniecznie z przedsprzedaży, nie z rynku wtórnego. Narazie oglądaliśmy mieszkania od deweloperów w internecie i w ostatecznym typowaniu zostały nam dwie możliwości - osiedla Koral i Red Park. Ale może macie jakieś inne sugestie? Teraz mieszkamy na Piaśnickiej, nie mieszkaliśmy na Dębcu
Powiem jakie kwestie najbardziej mnie interesują.
- interesują nas tylko nowe mieszkania - Poznań i okolice od strony południowej albo południowo-zachodniej, metraż 50-60 m kw plus duży balkon i garaż i komórka lokatorska
- bardzo zależy mi na ładnym wyglądzie budynków - duże okna i ładna architektura
- lepiej bez korków, bo mąż codziennie dojeżdża do pracy aż do Głuchowa!
- mamy dużego psa, więc liczymy na okolicę przyjazną dla zwierząt
Podpowiecie coś?
Jeżeli macie jakiekolwiek doświadczenia, powiedzcie coś o obydwóch deweloperach: Family Hause i Red development.
Czy budowane przez nich budynki są dobrzej jakości? Czy się nie rozpadają?
Czy nie ma zacieków na sufitach piwnic i garaży? Czy elewacja nie pęka po zimie?
I najważniejsza rzecz dla mnie - czy architektura ich budynków jak się spojrzy na nią na żywo jest taka jak przedstawiają to na wizualizacjach? Czy oprawa dookoła osiedla też jest zapewniana przez dewelopera?
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.