Potrzebuje porady w sprawie ubezpieczenia na życie w ING. Oczywiście juz kilka razy rozmawiałam z moim agentem - ale on twierdzi, że wszystko jest ok i trzeba płacic dalej bo inaczej strace.
Ubezpieczenie jest od 05.10.2000 do 05.10.2025
Posiadam kapitałowe ubezpieczenie na życie (E1R0) - składka 84,68 (suma ubezp. 32 511,42)
Umowa dodatkowa dotyczaca śmierci wskutek nieszczęśliwego wypadku (ADR0) - składka 6,50 (suma ubezp. 32 511,42)
Umowa dodatkowa dotycząca trwałego inwalidztwa spowodowanego nieszczęśliwym wypadkiem (PDR0) - składka 8,13 (suma ubezp. 32 511,42)
Umowa dodatkowa dotycząca podwyższenia sumy ubezpieczenia (GIR0) - składka 1,27 (suma ubezp. 84,68)
Umowa dodatkowa dotycząca przejęcia opłacania składek na wypadek inwalidztwa (WPR0) - składka 5,21 (suma ubezp. 109,48)
Umowa dodatkowa dotycząca powqażnego zachorowania (CIR0) - składka 3,69 (suma ubezp. 16 255,71.
Miesiecznie suma składek wynosi - 109,84.
Wartość wykupu na dzień dzisiejszy to 8468,18 zł. Do tej pory wpłaciłam ponad 13 tys. zł.
Nie wiem czy płacic to dalej czy z tego zrezygnowac.
Ogólnie mam ubezpieczenia grupowe w pracy na duzo bardziej korzystnych warunkach, natomiast to w ING założyli mi rodzice - bo miało byc forma oszczędzania i oczywiście jak dozyje tego 2025 roku to wtedy mają mi ta kasę wypłacic bez żdnego probemu.
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.