Gazeta.pl   Forum   Prywatne   Biznes i Pieniądze   FUNDUSZE i UBEZPIECZENIA   Kapitałowe Ub...

Kapitałowe Ubezpieczenie na Życie ING

Autor: iiimagdaiii 12.09.11, 10:47
Potrzebuje porady w sprawie ubezpieczenia na życie w ING. Oczywiście juz kilka razy rozmawiałam z moim agentem - ale on twierdzi, że wszystko jest ok i trzeba płacic dalej bo inaczej strace.
Ubezpieczenie jest od 05.10.2000 do 05.10.2025
Posiadam kapitałowe ubezpieczenie na życie (E1R0) - składka 84,68 (suma ubezp. 32 511,42)
Umowa dodatkowa dotyczaca śmierci wskutek nieszczęśliwego wypadku (ADR0) - składka 6,50 (suma ubezp. 32 511,42)
Umowa dodatkowa dotycząca trwałego inwalidztwa spowodowanego nieszczęśliwym wypadkiem (PDR0) - składka 8,13 (suma ubezp. 32 511,42)
Umowa dodatkowa dotycząca podwyższenia sumy ubezpieczenia (GIR0) - składka 1,27 (suma ubezp. 84,68)
Umowa dodatkowa dotycząca przejęcia opłacania składek na wypadek inwalidztwa (WPR0) - składka 5,21 (suma ubezp. 109,48)
Umowa dodatkowa dotycząca powqażnego zachorowania (CIR0) - składka 3,69 (suma ubezp. 16 255,71.
Miesiecznie suma składek wynosi - 109,84.
Wartość wykupu na dzień dzisiejszy to 8468,18 zł. Do tej pory wpłaciłam ponad 13 tys. zł.

Nie wiem czy płacic to dalej czy z tego zrezygnowac.
Ogólnie mam ubezpieczenia grupowe w pracy na duzo bardziej korzystnych warunkach, natomiast to w ING założyli mi rodzice - bo miało byc forma oszczędzania i oczywiście jak dozyje tego 2025 roku to wtedy mają mi ta kasę wypłacic bez żdnego probemu.

Czy ktos może mi coś doradzić?
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.