Witam
Zamierzam właśnie kupić swoją pierwszą chustę dla synka, który urodzi się w marcu. Zdecydowałam się (po lekturze forum) na tkaną wiązaną Nati - używaną.
I teraz mam problem z wyborem rozmiaru. Ja: 171, rozmiar 34-6 , więc chusta standard 4,6m wystarczy na pewno. Ale mąż ma 185 cm i ponad 100 kg. Deklaruje, że też chciałby ponosić synka. Ale ja wiem ;) że pewnie będzie to raz kiedyś, bardziej dla rozrywki, bo to ja będę główną użytkowniczką chusty, bo przy dwuletnim starszaku i bloku bez windy to dla mnie najlepsza alternatywa dla wózka. I teraz moje pytanie, czy chustę o rozmiarze L (czyli coś koło 5 m) będzie mi dużo trudniej motać. Nie chciałabym się potykać o chustowe ogony, denerwować, dopiero zaczynam, więc chciałabym uniknąć dodatkowych problemów. Ostatecznie jak złapiemy bakcyla i mąż naprawdę bardzo będzie chciał nosić, to kupimy mu dłuższą... Ale z drugiej strony, jeśli te dodatkowe pół metra nie będzie dużym problemem, już teraz kupiłabym dłuższą...
Co zrobić?
pozdrawiam
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.