Dodaj do ulubionych

Jak rozpoznać...?

22.02.07, 22:42
Powiedzcie mi najpierw czy dobrze myślę, że kawa do ekspresu ciśnieniowego
powinna być grubo mielona?
Jeżeli tak to jak ją rozpoznać w sklepie? Na wielu opakowaniach jest
napisane "kawa drobno mielona" jednak napis "kawa grubo mielona zdarza się
badrzo rzadko... Czy są jakieś oznaczenia?

Mam na myśli takie kawy jak idee kafe, lavazza, illy, i wogóle takie dostępne
w zwykłych sklepach.

Obserwuj wątek
    • kashiashtheone Re: Jak rozpoznać...? 23.02.07, 00:38
      do ekspresu kawa powinna byc drobno mielona. Powinno byc na niej napisane ze
      jest do ekspresu, ale oczywiscie firmy krzaki napisza tak na każdej.
      Najlepiej mielić samemu - kazda kawa wymaga innego mielenia i to dobiera sie
      doswiadczalnie do kawy mlynka i ekspresu.

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka