Gazeta.pl   Forum   Prywatne   Ezoteryka   O Tarocie   Moja interpretacja

Moja interpretacja

Autor: lukier-on-line 30.09.09, 18:36
Dodaj do ulubionych zarchiwizowany
1. O co wystąpiły do sądu – Król Pucharów, Głupiec, Wisielec
O to, żeby uznać żądania i roszczenia drugiej strony za bezpodstawne. A ją samą za osobę, która działa pod wpływem emocji i nie ma jasnego osądu. Poza tym chcą chyba przeciąć spór, który trwa i trwa, a poprzez który nie można się uwolnić od pewnych zaszłości, tkwi się w zawieszeniu.

2. Kim jest ich przeciwnik – 5 mieczy
Jest człowiekiem, który może nie grać fair. Ewentualna porażka byłaby czymś z czym nie umiałby sobie poradzić. Ktoś kto nie zawaha się przed niczym i jest zdolny do świństwa. No i sądzę, że ta osoba sama z siebie nie ustąpi. Ale też może to być ktoś, kto czuje się bardzo urażony, potraktowany bez szacunku.

3. W jaki sposób się pojawił – 4 pucharów, 10 monet
Wszedł w ich życie, wszedł do ich domu, albo na teren należący do ich rodziny. Może rościć sobie prawa do spadku, do części jakiegoś rodowego majątku. Widać, że jego roszczenia traktowane są przez drugą stronę jako fanaberia, coś co sobie uroił. Generalnie sądzę, że może to być ktoś, kto chce podważyć prawo pań do czegoś. Jakiegoś spadku, jakiegoś domu, terenu, dobra. Sądzi, że coś mu się należy.
(Zastanawiam się też czy nie jest to ktoś kto jest z nimi spokrewniony, albo też ktoś kto był kiedyś osobą dość bliską.)

4. Dlaczego zdecydowały się na proces – Król monet, Koło fortuny
Przede wszystkim dlatego, że sądzą iż racja jest po ich stronie. Sądzą także, że mogą wygrać i otrzymać realne odszkodowanie, czy prawo do czegoś. Chcą bronić swojej słuszności, traktują to jako rzecz oczywistą. Myślę też, że mogły skorzystać z głosu doradcy i usłyszeć, że warto zawalczyć o swoje. No i dlatego, że negocjacje nie przyniosły żadnego skutku, a machina (koło) poszła w ruch.

5. Co je ucieszyło – 2 monet
To, że są razem, we dwie. Ale także dlatego, że otrzymały jakaś wiadomość, komunikat na piśmie potwierdzający ich wersję, że coś przemawia na ich korzyść.

6. Co je zniesmaczyło – 5 monet
To, że druga strona w sporze coś udaje, lawiruje. Sądzę, że może przedstawiać się jako pokrzywdzona, grać. Wprowadza ona także zamieszanie, są jakieś przekłamania etc. No i może – przedstawia siebie jako biedniejszą niż jest. Że temu wszystkiemu towarzyszy spory bałagan.

7. Jak to przeżywają – Rycerz monet, as monet

Na zimno. To znaczy mają coś co określiłabym jako silną determinację wygrania. Rycerz monet to dla mnie coś na kształt obsesji, mogą sporo mówić o tej sprawie. Chcą udowodnić swoje racje, chcą otrzymać pieniądze (czy też prawo do czegoś, silnie zaznacza mi się tu posesja, teren etc.), czują, że może im się to udać.

Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.