Ja zrobiłem taki rozkład:
1..2..3
4..5..6
7..8..9
1,4 i 7->Jak się zachowują, że aż jest miło mieć je u siebie?
2,5 i 8->Co jest kłopotliwe w związku z każdym z nich?
3,6 i 9->Jak się zachowują, gdy trzeba je zapakować w klatkę i przewieźć
samochodem do lub z domu?
Karty 1,2,3->Czufik
Karty 4,5,6->Lord
Karty 7,8,9->Luczi
rozkład Legacy of the Divine Tarot
KOT NAJMŁODSZY:
1.Ten kot jest bardzo ciekawy świata.(ŚWIAT)
2.Najgorsze w nim jest to,że jest leniwy. (Wisielec)
3.Podróże i wkładania do klatki znosi bardzo dobrze. Stawia małe opory.(PAPIEŻ)
KOT ŚREDNI:
1.Jest milusiński, łagodny, można go tulić w nieskończoność.(GWIAZDA)
2.Ten kot to Casanova wśród tego gatunku.(KOCHANKOWIE)
3.Ten kot lubi podróże i swoją klatkę. Wchodzi do niej sam, bez oporów.(SŁOŃCE)
KOT NAJSTARSZY
1.Jest spokojny, leniwy. Widzi to, czego ludzie nie widzą.(MAG)
2.Ta flegmatyczność u niego jest denerwująca. Jest przewidywalny.(UMIAR)
3.Wyrywa się z klatki, najgorzej znosi podróż.(ŚMIERĆ)
Tarocie.marsylski (TM), Twój drugi rozkład dopisałam do pierwszego zaznaczając przy numeracji „cd” – ciąg dalszy.
CZUFIK – najmłodszy
1. Ten kot jest bardzo ciekawy świata.(ŚWIAT)
.........bingo!!! Dokładnie tak jest i jest przez to taki uroczy, bo niczego i nikogo się nie boi, siada ludziom na kolana, wita gości (gdy na przyjście gości dwa pozostałe koty znikają gdzieś w zakamarkach mieszkania) i wszystko go ciekawi.
1.cd. Mógł przechodzić jakąś ciężką chorobę, ma
jakieś negatywne doświadczenia.( Five of Coins))
.....świetnie!, cały czas zdrowie jemu szwankuje;
2. Najgorsze w nim jest to, że jest leniwy. (Wisielec)
..........Leniwy to on nie jest. Wisielec tu oznacza, że wchodząc ludziom na kolana uwiesza się ubrań i ciała wbijając swoje małe ostre pazurki człowiekowi w nogi. Szybko trzeba go złapać i podnieść.
2cd. Ale za to jest kochany, milusiński(The Queen of Cups)
...... o tak
3. Podróże i wkładania do klatki znosi bardzo dobrze. Stawia małe opory.(PAPIEŻ)
.........doskonale!!! W ogóle nie boi się klatki ani podróży. Trochę miauczy, bo ogólnie jest gadatliwy.
3cd. jeżeli ma zły dzień to jest wtedy bardzo agresywny.(,Five of Batons)
...........to nie, nie ma złych dni
LORD – największy
1. Jest milusiński, łagodny, można go tulić w nieskończoność.(GWIAZDA)
........to tak pół na pół. Jest właśnie taki, że chce się go przytulić. Ja nie potrafię przejść obok i nie pogłaskać go. Jest puchaty, zwykle na widoku, bo zajmuje dużo powierzchni, gdy na czymś leży i lubi być tam gdzie są ludzie i do tego ma taki sympatyczny wyraz twarzy tzn. pyska. Lubi jak się go trochę pogłaszcze, ale nie za długo. Daje znać łapą odpychając głaszczącą go rękę, że starczy. Jak to nie pomaga i dalej jest głaskany, to delikatnie wysuwa pazurki lub łapie rękę ząbkami.
1cd. Dba o inne koty, jest samcem/samicą ALFA.(,King of Swords))
.......Lubi przebywać z Czufikiem, ale Alfą nikt z nich nie jest – w tym stadzie panuje pełna demokracja,
2.Ten kot to Casanova wśród tego gatunku.(KOCHANKOWIE). 2cd Zapłodnił wiele kotek/miała dużo "przygód erotycznych".( Eight of Batons)
... to nie to. Jest wykastrowany. Ale tu, zapewne dlatego, że jesteś mężczyzną, Twoja karta pokazała to, co przeszkadza domownikom – mężczyznom. Mojemu mężowi i synowi przeszkadza towarzyskość Lorda, to, że lubi być tam gdzie są ludzie. Mój syn ma taki bałagan przy komputerze i na swoim stoliku, że wejście Lorda do jego pokoju i wskoczenie na klawiaturę (niestety, Lord to lubi, gdy chce zwrócić uwagę, że jego miska jest pusta) – grozi totalną katastrofą. Mojemu mężowi też przeszkadza towarzyskość Lorda - boi się jego wizyt w kuchni i możliwości pożaru, bo już kiedyś Lord podpalił sobie koniuszek ogona na kuchence. Mąż jest niewidomy. Robi sobie coś do jedzenia w kuchni i nagle czuje, że ktoś się na stole rozpycha – oczywiście to Lord. Mnie jego towarzyskość nie przeszkadza – ze stołu z kuchni go zdejmuję, a jak zajmie mi moje biurko, to przenoszę się z papierami na łóżko

.
3.Ten kot lubi podróże i swoją klatkę. Wchodzi do niej sam, bez oporów.(SŁOŃCE). 3cd. Jako jeden z nielicznych kotów świata lubi swoją klatkę(The Sun, Ace of Cups)
.... nie cierpi podróży i strasznie trudno jest go włożyć do klatki i w tej klatce zamknąć. Jest niesamowicie silny. Pierwszą klatkę rozwalił jeszcze jako mały kociak. W następnej też wysadził drzwiczki. Teraz ma ogromną, metalową, składaną klatkę taką w jakiej przewozi się psy (zajmuje cały bagażnik samochodu) i w tej jest w miarę spokojny. Jako jeden z nielicznych kotów świata rozwala kocie transporterki – musi jeździć w psiej, solidniejszej i większej klatce.
LUCZI – najstarszy
1.Jest spokojny, leniwy. Widzi to, czego ludzie nie widzą.(MAG)
...... Jest spokojny, leniwy, ale nie na tyle leniwy, żeby czekać na pieszczoty. Domaga się pieszczot, gładzenia po głowie, kręci się pod nogami ocierając się o nie (pod nogami to akurat nie u mnie, bo boi się psa, ale u córki tak). Myślę, że Mag oznacza jego aktywność w domaganiu się pieszczot.
1cd. Jest bardzo uległy.(Page of Batons)
......Nie określiłabym go w ten sposób....
2.Ta flegmatyczność u niego jest denerwująca. Jest przewidywalny.(UMIAR)
...... Tutaj Umiarkowanie jest w charakterze kary odwróconej, bo to jest to co przeszkadza. Jest nieumiarkowany w jedzeniu, a potem jak się obje, to zwraca. Jest nieprzewidywalny, bo domaga się pieszczot, a potem łapie głaszczącą go rękę pazurkami i ząbkami. Trzeba go głaskać umiejętnie nie dając się złapać w pazurki

.
2cd. Jeżeli ktoś zrobi mu krzywdę-nigdy o tym nie zapomni.(,Seven of Coins)
......Tego nie wiem, nikt z domowników nie zrobił mu krzywdy.
3.Wyrywa się z klatki, najgorzej znosi podróż.(ŚMIERĆ)
.....Chowa się. Wyczuwa że zanosi się na podróż i chowa się w jakimś zakamarku, że trzeba odsuwać stół, fotele, łóżko (wcześniej było piętrowe – cięższe), wyciągać szuflady spod łóżka, przechodzić pod stołem komputerowym między kablami itd. Zawsze się jakoś chowa, ale już potrafimy lepiej się przed tym zabezpieczać i znamy jego schowki

.
3cd. Może wymiotować w czasie jazdy, klasyczny przykład choroby lokomocyjnej(The Fool)
.....Całe szczęście nie w czasie jazdy, ale faktycznie ogólnie ma skłonność do wymiotów.
TM, masz bardzo dobrą rękę do kart i dużo trafień, gratulacje

.