Gazeta.pl   Forum   Prywatne   Ezoteryka   O Tarocie   komentarz do interpretacji Olgi

komentarz do interpretacji Olgi

Autor: kita32 08.11.09, 18:11
Dodaj do ulubionych zarchiwizowany
1. Kita i hobby: IV denarów P
2. Na czym polega jej najnowsze hobby?: VII buław O
3. Jakiej dziedziny dotyczy (sport, twórczość, nauka… : Rycerz mieczy O
4. Zajmuję się nim sama, czy z kimś, a może w grupie?: VIII mieczy P
5. Jak to się stało, że zaczęła?: Siła P

2------3
---1---
4------5

Widać, że Kita wkłada sporo energii i zaangażowania w to hobby. Pokazała się jako osoba uporządkowana i systematyczna bardzo skoncentrowana na swojej nowej pasji. Chyba długo jeszcze ‘nie odpuści’ i będzie się tym pasjonować.

.....o tak, wkładam mnóstwo energii, podchodzę do nauki bardzo systematycznie, organizacyjnie też wszystko dopinam na ostatni guzik (bo inaczej nie wyrobiłabym się z czasem), no i skoncentrowanie – jak najbardziej.

Najnowsze hobby Kity polega na potyczkach, może słownych, z jakimiś wirtualnymi uczestnikami.
....Słowo „potyczki” bardzo dobrze określa charakter mojego nowego hobby. Wszystko dzieje się w przestrzeni wirtualnej i to jakby podwójnie wirtualnej – i charakter RKI (wszystko poprzez internet) i tematyka (programowanie) są wirtualne.

Potrzebna jest nieustanna czujność i gotowość. Z drugiej strony myślę, że to hobby angażuje całe jej ciało, wszystkie mięśnie są napięte i w pogotowiu.
.....Czujność, gotowość, ciągłe przypominanie sobie przerobionego wcześniej materiału, wypisywanie sobie „ściąg” – wszystko się zgadza. Napięcie mięśni chyba trochę mniej, ale cała jestem jak pod napięciem.

Dotyczy sfery intelektualnej, jednak oprócz sprawności umysłu i szybkości w formułowaniu wypowiedzi/wniosków potrzebny jest niesamowity refleks i nieustanna koncentracja na zadaniu.
.....Dotyczy sfery intelektualnej – jak najbardziej. Muszę się zmieścić w czasie – to ta wymagana szybkość, bo do 20 grudnia mam strasznie mało wolnego czasu - w praktyce czasami mam tylko kilkanaście minut w ciągu dnia – wykorzystuję je na zastanawianie się nad zadaniem lub na myśleniu nad przykładami.

Myślę, że hobby jest realizowane przez Internet lub/i korespondencyjnie w grupie osób o takiej samej pasji. Może dotyczyć jakiegoś forum tematycznego. Uczestnicy się nie widzą, choć wiedzą, że są w grupie podobnych.
.....Świetnie!

Zaczęła, bo chciała zademonstrować siłę, pokazać kto tu rządzi, udowodnić, że sobie poradzi. Być może chodziło o zdyscyplinowanie kogoś, kto próbował złamać pewne, ‘święte’ wg Kity zasady.
.....Dyscyplinuję mojego syna. Podejrzewam, że gdyby nie ja, to prędzej czy później zrezygnowałby pod wpływem trudności. Jego trudności nie mobilizują tak jak mnie. To co mnie „zagrzewa do walki” – jego zniechęca. Ale jest ambitny i w domenie spraw komputerowych nie chce być gorszy od mamy – skoro dotąd był najlepszym specem w rodzinie.

Okazało się, że jest w tym doskonała. Ma potrzebne predyspozycje. To ją zachęciło i rozbudziło apetyt na więcej, lepiej…
....To tak trochę na wyrost, ale mam nadzieję, że dobrze przewidujesz, Olgo wink.

Pomyślałam o grach komputerowych z użyciem plej stejszyn, jednak ciężko mi sobie Kitę wyobrazić jak np. ćwiczy skoki albo pływanie przed komputerem
.....Świetne skojarzenie! Siedzę przy komputerze i uparcie pokonuję przeszkody usiłując dostać się na wyższy „level” wink.

Gdyby chodziło o sport, to pomyślałabym o stretchingu, joga albo jakieś inne tego typu ćwiczenia fizyczne. Taka niby pasywność albo aktywność inaczej.
.....Doskonale określenie, niby pasywność, a aktywność!

Temat okazał się dużo trudniejszy niż sobie wyobrażałam… A może mam zły dzień i wciągnęłam trudne karty
.....Olgo, napisałaś genialną interpretację!!!
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.