Gazeta.pl   Forum   Prywatne   Ezoteryka   O Tarocie   interpretacja

interpretacja

Autor: kita32 21.11.09, 15:36
Dodaj do ulubionych zarchiwizowany

rozklad:
http://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/bi/zc/8ybr/jIrZl8EuuF6TmDev4B.jpg
Z kim? – 7 Mieczy;
Wydarzenie: początek - Słońce; kulminacja – Wisielec; zakończenie – Król Pałek;
Energia – 10 Monet; łatwo – Burza; trudno – Paź Kijów;
Odczucie wtedy – Sad Ostateczny; odczucie teraz – Moc;
Konsekwencje – Rycerz Pucharów.

Mały Elf wracając do domu zabrała kogoś z działek, albo zabrała po drodze autostopowiczów (7 Mieczy). Z początku było wesoło, radośnie, beztrosko (Słońce). Nagle coś się stało, że samochód albo się zatrzymał, albo nie mógł się zatrzymać – taki stan zawieszenia, bezwładności, nic nie dało się zrobić. To było niebezpieczne (Burza). Albo coś się stało, że samochód nie mógł ruszyć – gdzieś ugrzązł, nad czymś zawisł, albo zdarzył się wypadek i pasażerowie uwięźli w samochodzie i nie mogli się ruszyć. Może też nie dało się zmienić tego co już trwało – np. zepsuły się hamulce i Mały Elf nie mogła się zatrzymać lub zwolnić. Biorę też pod uwagę, że samochód mogli zatrzymać zabrani po drodze autostopowicze i wymachując pistoletem żądali kluczyków, pieniędzy i co tam jeszcze mogli zabrać. Energia zdarzenia koncentrowała się dookoła spraw materialnych (10 Monet).
Wydarzenie zakończone zostało pomocą fachowca lub interwencją policji (Król Kijów).Tu mi się napisało (wyżej, w rozkładzie) "pałek", a nie "kijów", bo miałam skojarzenie z pałką policjanta. No i spisując interpretacje pomyliłam się - wpisałam Król Monet. Ta pomyłka razem z 10 Monet kojarzy mi się z jakimiś konsekwencjami finansowymi wydarzenia - raczej znaczącymi...

Silnym akcentem tego wydarzenia była jakaś natychmiastowa i nieodwracalna zmiana, również konieczność podjęcia szybkiej decyzji, może połączone to było ze stratą czegoś lub z niewygodną zmianą planów, bo wydarzenie miało „ciężki” charakter. (Burza)

Trudno było uzyskać pomoc, lub dogadać się z kimś, odczuwało się brak doświadczenia lub brak obecności kogoś doświadczonego (Paź Kijów).

Sytuacja była trudna, ale Mały Elf odzyskała siły, przezwyciężyła trudności, może czuła czyjąś opiekę lub ochronę (Sąd Ostateczny). Obecnie po tym wydarzeniu czuje się silniejsza – jeżeli wtedy dała radę, to teraz wie, że zawsze w każdej sytuacji da sobie radę. (Moc). Ale pozostały jakieś emocje (Rycerz Pucharów) – może strach przed zabieraniem kogoś z sobą do samochodu? Może po wypadku zabrani do samochodu pasażerowie domagali się odszkodowania od Małego Elfa (10 Monet) – i teraz Mały Elf boi się robić ludziom przysługę w postaci podwiezienia do domu? Jakiś niepokój pozostał...

.....To tyle, już przekroczyłam czas w jakim miałam się zmieścić... Biorę udział poza konkursem, bo wprawdzie krótki, szybki rozkład dam radę zrobić i spisać, ale nie miałabym możliwości czasowych poprowadzić następnego warsztatu gdybym np. go wygrała. Biorę więc udział poza konkursem, ale komentarze chciałabym też dostać. (Zaznaczam to, bo kiedyś jak brałam udział poza konkursem, to w komentarzach zostałam pominięta z tego właśnie powodu...)
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.