Gazeta.pl   Forum   Prywatne   Ezoteryka   O Tarocie   moja interpretacja

moja interpretacja

Autor: kita32 26.11.09, 13:06
Dodaj do ulubionych zarchiwizowany
rozklad:
http://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/bi/zc/8ybr/FGl598CbtvJ3QOSPUB.jpg
Robię rozkład na 3 trójkąty:
Początek wydarzenia – Paź Kijów; środek – 2 Monet; pod koniec – 9 Kijów;
Energia zdarzenia – II Kapłanka; łatwo – XV Diabeł; trudno – IV Cesarz;
Odczucie – As Monet;
Kto narozrabiał – XIII Śmierć; co robił – Rycerz Kijów; media – 3 Mieczy.

Podczas tasowania kart wypadła mi VIII Sprawiedliwość – traktuję to jako tło.

Przewaga Kijów – sprawa dotyczy energii – elektrycznej (prąd) lub cieplnej (gaz).
Na drugim miejscu Monety – spodziewam się, że istotne we wszystkim były roboty „ziemne”.
Brak Pucharów – pierwsze skojarzenie – nie dotyczy wody, drugie – brak wody, i bądź tu mądrą big_grin.
As Monet w środku rozkładu wskazuje na problemy z rurami, kablami – znowu wszystkie media pasują...
Media – 3 Mieczy – w pierwszej chwili skojarzyły mi się z elektrycznością (metal mieczy), ale serce na karcie unosi się w powietrzu na tle chmurki – to może być gaz, na karcie są również krople wody spadające z chmurek – mogła by być również woda. Muszę podjąć decyzję – to gaz. W podjęciu takiej decyzji sugeruję się kartą Diabeł, która kojarzy mi się z zagrożeniem wybuchu gazu.

Kto narozrabiał – XIII – pracujący „na czarno” robotnik z zagranicy. Karta Śmierć może również oznaczać kogoś w podeszłym wieku lub kogoś nie uprawnionego do tych robót, które zapoczątkowały katastrofę.

Sprawiedliwość jako tło może oznaczać, że coś działo się niezgodnie z przepisami. Może również oznaczać, że wydarzenie ujawniło wcześniejsze błędy/nieprawidłowości. Również – że zaczęło się od sprawdzenia czegoś lub że fachowcy wyręczali się w robocie uczniami zawodu.

Co ten ktoś robił – Rycerz Kijów – ta karta ma wspólny wykładnik z Paziem Kijów jako początkiem wydarzenia. Paź wykonywał robotę Rycerza. W trakcie wykonywania robót musiał podjąć jakąś decyzję (Rycerz), ale nie umiał podjąć właściwej decyzji (Paź) i coś zepsuł. Kije kojarzą mi się z kablami lub rurami lub słupami – ta ostatnia informacja nic nie wnosi... Najbardziej by mi pasowało okablowanie, może coś związanego z elektronicznym sterowaniem systemu?

Początek katastrofy zapoczątkowała nieodpowiedzialna decyzja lub źle zrozumiana lub źle wykonanie polecenie lub niefachowość człowieka pełniącego pomocniczą rolę w wykonywanych pracach.
Potem (2 Monet) ściągnięto pomocników lub dopasowywano rury, ale coś było niedograne np. rury/kable nie były z sobą zgodne rozmiarami/parametrami. Może niezależnie od siebie pracowały dwie ekipy i nie miały wspólnego szefa (zabrakło Cesarza) przez co wzajemnie sobie szkodziły zamiast pomagać. Ogólnie mówiąc zabrakło fachowego kierownictwa.
Media wyłączono (gaz) z powodu konieczności zabezpieczenia (9 Kijów) tzn. niedopuszczenia do ewentualnego wybuchu gazu (Diabeł). Zagrożenie wynikało również z tego, że wszystko było z sobą powiązane (Diabeł). Trzeba było zacząć odbudowywanie struktury rozprowadzenia mediów od początku (As Monet).
Kapłanka (energia) kojarzy mi się, że coś już dojrzewało od jakiegoś czasu do awarii i drobny kamyczek spowodował lawinę.

No cóż, nie mam koncepcji jak wyglądał w szczegółach efekt domina i bardzo jestem tego ciekawa...

Nadal biorę udział poza konkursem (prawdopodobnie do 20 grudnia lub do lutego – wolę nie deklarować do kiedy, bo nie wiem).
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.