rozk³ad:
t³o (wypad³y) – S±d Ostateczny i Moc
przyczyna – 8 Pucharów; wydarzenie – 6 Monet; co da³o Olce – 3 Kije;
energia – S³oñce; ³atwo - Rycerz Mieczy; trudno - 7 Kijów;
odczucie – 10 Kijów.
To by³o wydarzenie o wielkim wp³ywie na Olkê, po którym odrodzi³a siê jakby na nowo, zmieni³a , przetransformowa³a, zyska³a moc, si³ê, pewno¶æ siebie (S±d Ostateczny, Moc).
Zaczê³o siê od odej¶cia kogo¶ z jej ¿ycia, zerwania, straty emocjonalnej lub wyjazdu (8 Pucharów). Pocz±tek wydarzenia by³ raczej smutny.
Punkt kulminacyjny wydarzenia wi±¿e siê z obdarowaniem (6 Pucharów). Albo Olka zosta³a obdarowana, albo kto¶ obdarowa³ siê jej w³asno¶ci± , czyli zosta³a okradziona. Je¿eli zosta³a obdarowana, to czym¶ co sprawia jej k³opoty i dodaje obowi±zków (10 Kijów) oraz zmusza do dzia³ania lub walki (Rycerz Mieczy). A mo¿e kto¶ odszed³ z jej ¿ycia i zabra³ lub chcia³ zabraæ ze sob± co¶, co Olka uwa¿a³a za swoje. Mo¿e Olka walczy³a o dziecko po rozwodzie? Lub o niby-dziecko np. psa? (S³oñce) A mo¿e po ¶mierci rodzica pozostali spadkobiercy chcieli j± pozbawiæ czego¶ co dla niej jest dziedzictwem?
O rety, dlaczego mam takie ponure my¶li? Chyba z przemêczenia...
Co to wydarzenie da³o Olce? 3 Kijów kojarzy mi siê z nabraniem dystansu, przewarto¶ciowaniem spraw, zrozumieniem oraz z robieniem planów na przysz³o¶æ – takich planów na nowe ¿ycie.
Olce ³atwo przysz³a walka (Rycerz Mieczy). Mog³a byæ nawet mile zaskoczona swoj± umiejêtno¶ci± walki. Nabra³a mocy poprzez walkê. Ciê¿ko jej by³o z powodu poczucia osamotnienia – sama przeciw wielu przeciwno¶ciom (7 Kijów).
Jak ostatnio – biorê udzia³ poza konkursem. Mo¿e mi siê uda jutro w przerwach w pracy znale¼æ czas na przeczytanie co inni napisali, bo bardzo jestem ciekawa - i interpretacji i odpowiedzi.