paczka 1
przyczyna zakupu – Pustelnik; paczka ogólnie – Cesarzowa; do czego służy – Rydwan;
energia – 2 Kijów, łatwo – 4 Puchary; trudno – Wieża;
odczucia – Paź Kijów, wygląd – 9 Pucharów; kształt – 2 Mieczy.
To jest coś przede wszystkim dla Rasida. Ważne (4 WA). Albo to coś ułatwiać będzie jemu wgląd w siebie, albo będzie pomagało jemu uporać się z czymś, co robi samotnie, bez pomocy z zewnątrz (Pustelnik). To może być jakiś poradnik, informator, coś, co pozwoli mu znaleźć właściwe rozwiązania (Cesarzowa). Przyda się jemu do podejmowania decyzji, albo do podróży lub wyjazdów (Rydwan). Może być związane z ruchem.
Przyda się bardziej w bliskiej przyszłości lub do pomocy drugim osobom (2 Kijów).
Wybór tego zakupu opierał się na poczuciu piękna lub na intuicji, w jakiś sposób zakup ten wiąże się z zaspokajaniem potrzeb emocjonalnych Rasida (4 Pucharów).
Rasid obawia się, że to coś może się łatwo zepsuć lub zniszczyć – obchodzi się z tym bardzo delikatnie (Wieża).
Przydaje się, chociaż Rasid nie czuje się jeszcze mistrzem w posługiwaniu się tą rzeczą (Paź Kijów).
To coś jest ładne, eleganckie, może ekskluzywne, drogie (9 Monet). Z wyglądu może być podwójne (np. zamykane – otwierane), może kanciaste, trochę sztywne a trochę elastyczne – jak to Miecze (2Mieczy).
Mam skojarzenia albo z książką typu poradnik, albo z nową, piękną talią tarota

.
paczka 2
przyczyna zakupu – 4 Kijów; paczka ogólnie – 10 Pucharów; do czego służy – 5 Monet;
energia – Cesarzowa, łatwo – 9 Monet; trudno – Rycerz Pucharów;
odczucia – 10 Mieczy, wygląd – Koło Fortuny; kształt – 3 Monet.
Druga rzecz może być dla domu, do zabawy, dla przyjemności, do gry (w 4 osoby) (4 Kijów).
Miała sprawiać przyjemność lub upiększać (10 Pucharów). Ale chyba się zepsuła...(5 Monet). Może 5 Monet oznacza, że na niej miało się oszczędzić – coś ekonomicznego. Ale Rasid nie wygląda mi na zadowolonego z tego zakupu (10 Mieczy). Raczej zawiódł się na tej rzeczy.
Nie wykluczone, że złożył już reklamacje (Cesarzowa).
To mogło być drogie, ale łatwo zdecydował się na ten zakup, bo było ładne (9 Monet). Miało sprawiać przyjemność (10 Pucharów), ale chyba nie sprawia (Rycerz Pucharów jako karta trudności).
Z wyglądu jest zmienne (Koło Fortuny) lub składa się, albo zepsuło się i rozpadło. Kształt – trójkątny lub kulisty lub trójkółkowy lub do trzymania w ręce.
To coś kojarzy mi się z zabawką lub czymś do zabawy lub do wspólnego z innymi spędzania czasu.
Oj, ciekawa jestem

.