Tym razem użyłam talii
Gilded Tarot, która mnie oczarowała. Dzisiaj jest nasz debiut
I przesyłka
fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2094491,2,2,warsztat-116-przedmiot-I.html
1. Kształt – Głupiec O
2. Wielkość – As mieczy O
3. Kolor – Księżyc P
4. Materiał – Koło Fortuny P
5. Do czego służy – Cesarz O
6. Co to jest – Rydwan P
Ten przedmiot jest głównie okrągły jednak zawiera mnóstwo jakichś drobnych, ostrych, kanciastych elementów ( ząbków, wystających części) które składają się na całość. Wszystkie są ze sobą powiązane, zachodzące wzajemnie na siebie a potrzebne do tego aby się kręciło, wprawiało w ruch. Jest tak duży, że można go utrzymać w jednej ręce i w miarę swobodnie nim poruszać choć jest dość masywny i ciężki. Zewnętrznie w przeważającej części ma stalowy kolor, który zawiera jakieś małe dwa elementy w innym kolorze, jednak nie jest ich dużo. To co jest sercem tego przedmiotu jest niewidoczne i w innym kolorze. Materiał z jakiego jest wykonany jest bardzo trwały, niemal niezniszczalny oparty na kole. Zastosowanie tego przedmiotu jest bardzo kluczowe i determinujące działanie czegoś innego do czego to coś zostało zakupione jako część pewnej całości. Przedmiot ten ma za zadanie coś pociągać, napędzać. Jest głównym motorem napędowym jakiejś większej całości. Stawiam na jakąś ważną część do samochodu.
II przesyłka
fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2094493,2,1,warsztat-116-przedmiot-II.html
1. Kształt – X kielichów P
2. Wielkość – Król denarów O
3. Kolor – Gwiazda O
4. Materiał – Paź kielichów O
5. Do czego służy – VI buław O
6. Co to jest – V buław O
Drugi przedmiot pełni jakąś ważną funkcję, jest cenny. Może być tak mały, że mieści się w dłoni trochę z niej wystając. Jest w jednym, ciemnym przeważającym kolorze wykonany z dość nietrwałego i delikatnego materiału. Drugi kolor jest tylko małym elementem, może to napis lub element wykończenia. Ciepły w dotyku i subtelny z wyglądu. Trzeba obchodzić się z nim dość delikatnie, żeby go nie zniszczyć. Jest częścią pewnej kolekcji. Rasid ma już takich lub podobnych przedmiotów więcej, ten jest kolejny. Może to jakaś gra lub przedmiot służący do rozwijania jakichś swoich predyspozycji czy upodobać. Mam wrażenie, że ma to coś wspólnego z ćwiczeniami fizycznymi bądź umysłowymi.