Gazeta.pl   Forum   Prywatne   Ezoteryka   O Tarocie   do kita

do kita

Autor: rasid 20.12.09, 18:46
Dodaj do ulubionych zarchiwizowany
Kita

Pierwszy opis – egzemplarze „Tarocisty”:

To jest coś przede wszystkim dla Rasida. Ważne (4 WA). Albo to coś ułatwiać będzie jemu wgląd w siebie, albo będzie pomagało jemu uporać się z czymś, co robi samotnie, bez pomocy z zewnątrz (Pustelnik)
Tak.

To może być jakiś poradnik, informator, coś, co pozwoli mu znaleźć właściwe rozwiązania (Cesarzowa). Przyda się jemu do podejmowania decyzji
Świetnie!

Przyda się bardziej w bliskiej przyszłości lub do pomocy drugim osobom (2 Kijów)
No tak, czy w bliskiej to nie wiem, ale pomoc innym to na pewno.

Wybór tego zakupu opierał się na poczuciu piękna lub na intuicji
Raczej na intuicji

Rasid obawia się, że to coś może się łatwo zepsuć lub zniszczyć – obchodzi się z tym bardzo delikatnie (Wieża).
Tak, choć jak zobaczyłem tę Wieżę w twoim rozkładzie to przypomniało mi się, że za każdym razem jak kupuję jakieś książki, to narzekam, że już nie mam gdzie ich upychać. Może to te emocje?

Przydaje się, chociaż Rasid nie czuje się jeszcze mistrzem w posługiwaniu się tą rzeczą (Paź Kijów).
Czytać umiem smile Rozumiem jednak, że tarot pokazał tu umiejętność posługiwania się nim właśnie. Trzeba się więc zgodzić.

To coś jest ładne, eleganckie, może ekskluzywne, drogie (9 Monet). Z wyglądu może być podwójne (np. zamykane – otwierane), może kanciaste, trochę sztywne a trochę elastyczne – jak to Miecze (2Mieczy).
Cena trochę przesadzona faktycznie. Podwójność to dwa egzemplarze. Kanciaste, trochę sztywne i trochę elastyczne. Wszystko się zgadza.

Mam skojarzenia albo z książką typu poradnik
Świetnie!

Drugi opis – olejek:

Druga rzecz może być (...) dla przyjemności.
Fakt.

Może 5 Monet oznacza, że na niej miało się oszczędzić – coś ekonomicznego.
Brawo! Chodzi o to, że zakup buteleczki o wiele bardziej się opłaca niż kupowanie zakropionych filtrów.

Ale Rasid nie wygląda mi na zadowolonego z tego zakupu (10 Mieczy). Raczej zawiódł się na tej rzeczy.
Tak trochę jest, nie do końca ten olejek mi odpowiada ze względu na swoją jakość.

Z wyglądu jest zmienne (Koło Fortuny) lub składa się.
Tak, buteleczka jest wielorazowego użytku, ma nakrętkę i zakraplacz.

Kształt – trójkątny lub kulisty lub trójkółkowy lub do trzymania w ręce.
Z profilu nakrętka z zakraplaczem to trójkąt, szpic, a cała buteleczka oczywiście okrągła no i do trzymania w ręce.
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.