Gazeta.pl   Forum   Prywatne   Ezoteryka   O Tarocie   interpretacja cz.1 - pierwsze pytanie

interpretacja cz.1 - pierwsze pytanie

Autor: kita32 24.12.09, 10:30
Dodaj do ulubionych zarchiwizowany
Napiszę najpierw odpowiedź na 1-e pytanie, bo robię dwa rozkłady. (Jeszcze nie będę czytać odpowiedzi innych uczestników - dopóki nie zrobię i nie napiszę drugiej interpretacji - na drugie pytanie.)

Jaki prezent dała Dana mamie na imieniny?
rozkład:
http://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/bi/zc/8ybr/eDjNkLN5nTb5ZUyEsB.jpg
intencje Dany – Koło Fortuny; co kupiła – Rycerz Pucharów; jak to wykorzystuje mama Dany – 5 Mieczy;
energia – Głupiec; łatwo – 6 Pucharów; trudno – 8 Pucharów;
odczucia mamy – Sprawiedliwość;
opis prezentu: wygląd- Paź Monet; kształt – 9 Kijów; wielkość – As Monet; kolor- 9 Monet; z czego- Cesarz.

Dana chciała mamę zaskoczyć, zrobić dużą niespodziankę lub coś zmienić w jej życiu codziennym – Koło Fortuny.

Kupiła coś do działania (Rycerz) i mające związek z wodą lub uczuciami (Puchary). W pierwszym momencie pomyślałam o czymś do robienia koktajli, ewentualnie wazonik lub puchar lub coś ładnego dla przyjemności, ale to nie byłaby taka wielka niespodzianka. Więc przyszła mi na myśl pralka. Takim prezentem można zaskoczyć i pasują koła, kule, tak podkreślone w całym rozkładzie, bo główną częścią pralki jest wirujący bęben. Tylko kolor nie pasuje, bo 9 Monet kojarzy mi się z czymś kolorowym, o nasyconym intensywnym kolorze, a kupić pralkę i pomalować ją w kwiatki..? Teoretycznie możliwe, ale nie dowierzam w taką ewentualność wink.

Wczoraj wieczorem nie zdążyłam spisać swojej interpretacji, a dzisiaj rano pomyślałam, że tym prezentem mógłby być telefon komórkowy, ewentualnie nowy aparat telefoniczny (z pamięcią, wyświetlaczem itp.). To jest urządzenie do przekazywania uczuć – Rycerz Pucharów pasuje również.

Jak to mama wykorzystuje? – 5 Mieczy – studiuje instrukcję obsługi wink, urządzenie to jest dla niej jeszcze trochę skomplikowane. Jest to dla niej coś nowego (Głupiec), jeżeli nawet miała do czynienia z takim typem przedmiotu, to ten jest inny.

Prezent sprawił dużo radości, było wesoło (6 Pucharów), ale był jakiś problem z jego przywiezieniem lub zainstalowaniem lub znalezieniem miejsca (8 Pucharów) – to pasowało by do pralki, albo z objaśnieniem jak używać – to pasowało by do komórki.

Sprawiedliwość jako odczucie mamy kojarzą mi się z uczuciem dumy z córki, z możliwością pochwalenia się: „dostałam to od córki”.

W opisie przedmiotu przeważają Monety – kojarzy mi się to z praktycznością prezentu, również z tym, że to mógł być duży wydatek.
Ogólny wygląd – Paź Monet – urządzenie pomocne w gospodarstwie domowym, o okrągłej części głównej, albo do trzymania w ręku.
Kształt – 9 Kijów – stoi, ma kable i/lub rurki, raczej podłużne (Kije). I w tym momencie pisząc interpretację pomyślałam, że to coś może mieć nogi. Może nie 9 nóg, ale 4 bardzo ruchliwe? Mały, ruchliwy piesek, który do życia mamy wprowadzi nową jakość i usunie poczucie samotności? Szczeniaczek jeszcze - wygląda jak kuleczka. Do Koła Fortuny jako intencje – pasuje. Do Rycerza Pucharów też. Może jeszcze trzeba go uczyć czystości lub po prostu trzeba z pieskiem wychodzić na spacery – 8 Pucharów.

Wielkość –As Monet – mały jak na to czym jest.
Kolor – 9 Monet – kojarzy mi się z niejednolitym kolorem albo intensywnym.
Z czego? – Cesarz – z czegoś trwałego, nie do zdarcia.
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.