Gazeta.pl   Forum   Prywatne   Ezoteryka   O Tarocie   Moja interpretacja

Moja interpretacja

Autor: olga.78 02.01.10, 15:33
Dodaj do ulubionych zarchiwizowany
Moje karty:

http://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/bd/af/nfhu/Pu3uvTUCxzJCID0BhB.jpg

1. Canada wtedy? VII buław O
2. Dziedzina jaka fascynowała Canadę? Królowa denarów P
3. Skąd ta fascynacja się wzięła? VIII denarów O
4. Kim chciała zostać? Królowa buław P
5. Dlaczego odeszła od tego marzenia? Umiarkowanie P

Canada w tamtym czasie była bardzo wrażliwą i czujną osóbką. Obserwowała otoczenie w sposób niezwykle przenikliwy, wszędzie wietrząc podstęp i niebezpieczeństwo. Wierzyła jednak bardzo w swoje możliwości i to, że uda jej się odpowiednio wcześnie wykryć potencjalnych wrogów i zapobiec nieszczęściu. Czuła się jak najbardziej odpowiednią osoba do tego trudnego i stresującego zadania. Bardzo silnie wierzyła, że to jest możliwe. Miała dość determinacji i uporu, aby podjąć się tego zadania. Jej postrzeganie rzeczywistości było niezwykle wyczulone na dostrzeganie wszelkich, nawet najmniejszych, objawów zagrożenia.
Dziedzina jaka fascynowała Canadę dotyczyła posiadania ponadprzeciętnych możliwości, czegoś co jest dostępne tylko dla wybranej i dość nielicznej garstki ludzi.
Fascynacja wzięła się z zaobserwowanej krzywdy i niesprawiedliwości. Być może książki, którymi wtedy zaczytywała się Canada dotyczyły nierówności społecznych, wyzyskiwania biednych przez bogatych. Rozumiała, ze Ci co mają pieniądze mają również władze i możliwość panowania nad innymi. Canada chciała mieć władzę, która pozwalałaby jej zaprowadzić porządek i uszczęśliwić ludzi w jej mniemaniu pokrzywdzonych. Poprzez mądre i stanowcze rządy zniwelowałaby różnice społeczne. Fascynacja odeszła w chwili gdy okazało się, że to co Canada chciała robić wygląda trochę inaczej niż jej się wydawało gdy patrzyła na to z perspektywy dziecięcej wrażliwości. Rzeczywistość okazała się bardziej złożona i sposób w jaki chciała to zrobić, będąc dzieckiem, jest niemożliwy do wykonania w świecie dorosłym. Byłaby to walki z wiatrakami. Przewrażliwienie lat dziecięcych zastąpił trzeźwy osąd i realizm.

Skojarzyło mi się, że Canada chciała zostać przedszkolanką lub prezydentem. W każdym razie osobą, która wiele może, od której wiele zależy.

Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.