Wypadek pierwszy:
początek – Gwiazda, wypadek – 6 Mieczy, skutki – Pustelnik;
energia – Rydwan, pomoc – Rycerz Monet, zagrożenie – Rycerz Mieczy,
część ciała – 8 Kijów.
Interpretacja:
Wypadek Olkicool mógł być związany z wodą (Gwiazda), przejażdżką łódką (6 Mieczy) lub ogólnie z jazdą (Rydwan). Najbardziej mi tu pasuje płynięcie łódką, ale nie dowierzam, aby karty pokazywały aż tak dokładnie – ogólnie działo się coś związanego z szybkością, z szybkim ruchem, przemieszczaniem się. Działo się to w przyrodzie, może w jakimś dość dzikim zakątku (XVII). Przyczyną wypadku był szybki ruch, ewentualnie woda (6 Mieczy).
Olkacool została sama w obliczu niebezpieczeństwa, coś mogło spowodować, że odłączyła się od grupy lub była zdana na własne siły (Pustelnik).
W pierwszym momencie pomyślałam o tonięciu, ale to nie zostawia śladów na ciele.
Zagrożone były narządu ruchu lub mowy (Rycerz Mieczy). Najbardziej poszkodowana część ciała – 8 Kijów – kojarzy mi się z nogami.
W drugim momencie pomyślałam, że rozkład bardziej niż do przejażdżki łódką pasuje mi do jakiejś jazdy, może na pojeździe własnej roboty? Może Olkacool bawiła się z kimś i stała/siedziała na czymś w rodzaju deskorolki lub wózka – przyczepiona do roweru, do psa, lub jeszcze inaczej. Ale coś się stało , że nie zapanowała nad swoim pojazdem, może sznurek się odczepił? – została w pędzącym pojeździe sama lub po prostu nikt nie mógł jej pomóc w niebezpieczeństwie (IX). Zdarzył się wypadek. Zauważył to jakiś kierowca (Rycerz Monet) – może to z jego samochodem się zderzyła? Ewentualnie nie kierowca, tylko jakiś robotnik. Zawiózł ją natychmiast do szpitala (dużo jest ruchu i energii w moich kartach). W szpitalu zrobiono jej natychmiast operację. Rycerz Mieczy kojarzy mi się również ze zszywaniem.
Pustelnik jako skutek może oznaczać również długi pobyt w odosobnieniu w szpitalu...
Wypadek drugi:
Początek: 2 Monet, wypadek: 10 Kijów, skutek: Księżyc;
Energia – Sprawiedliwość, pomoc – 9 Pucharów, zagrożenie – As Monet;
Część ciała – As Monet.
Interpretacja:
Coś Olkęcool przywaliło, spadło na nią, przygniotło (10 Kijów). Straciła przytomność (Księżyc). Zagrożona była głowa (As Monet). Po wypadku Olka miała zaburzoną umiejętność koncentracji.
Prawdopodobnie ktoś ponosił konsekwencje prawne (Sprawiedliwość) z powodu nie zabezpieczenia tego co Olkę przywaliło.
Olkę uratowali pijaczkowie, którzy też lubili odwiedzać to miejsce w którym zdarzył się wypadek (9 Pucharów), ewentualnie uratowała ją sklepikarka lub ktoś z sąsiadów – zauważyli co się stało lub zostali zawołani przez dziecięcych współtowarzyszy zabawy. Ewentualnie 9 Pucharów może oznaczać jakiegoś sympatycznego kundelka, który zaalarmował ludzi.
Zaczęło się od organizowania kwatery jakiegoś dziecięcego stowarzyszenia (2 Monet). Dzieci postanowiły wykorzystać do zabawy jakiś budynek przeznaczony do rozbiórki
Po wypadku Olkacool wymagała długotrwałej rekonwalescencji i ćwiczeń usprawniających (8 Monet).