Gazeta.pl   Forum   Prywatne   Ezoteryka   O Tarocie   do olkacool

do olkacool

Autor: rasid 17.01.10, 18:18
Dodaj do ulubionych zarchiwizowany
Olkacool

Pierwsze skojarzenie patrząc na karty był ruch, dokładnie ruch rąk.. na obu są uniesione do góry, czyli w tej scence ktoś poruszał rękami, może potrząsał, przenosił coś ciężkiego? Skojarzyło mi się z dzieckiem uniesionym do góry… bo na karcie zwycięzca podnosi wieniec laurowy do góry a obok widownia niewzruszona…
To bardzo dobre skojarzenie. Ruch rąk to gra na gitarze, a widownia rzeczywiście niewzruszona (nikt oprócz nas nie zwracał uwagi)

Z kolei druga karta to 3 Kielichy, myślę, że mogła to być rodzina 2+1 Czyli rodzice i ich dziecko.
Dziecko nie, ale prawdopodobnie rodzina. Wydaje mi się, że to były siostry. Chyba ta trójka kielichów pokazała wspólne wykonywanie pieśni.

Oj, mnóstwo uczuć wzbudziła ta scena, jakieś ukłucie w sercu, współczucie, chęć pomocy (tak mi się kojarzy ta królowa)
ale jednocześnie niemoc, karta Słońce pewien dystans, bo jest daleko od ziemi i mur jest na karcie.. Ale jednocześnie raczej sympatyczne…
Tak.

Generalnie uczucia mieszane.... idąc tym tropem, pomyślałam o jakimś dziecku niepełnosprawnym i jego rodzicach, ich zmaganiu z przeciwnościami materii, losy a jednocześnie miłość do tego dziecka.. Poza tym 6 Buław, to pokonywanie przeszkód, jakieś małe zwycięstwo np. ducha nad materią… Pomimo nieszczęścia, rodzina trzymała się razem…
Tak, myślałem wtedy o sile ludzkiego ducha.

Ewentualnie był to jakiś teatrzyk uliczny, co wzbudził takie a nie inne odczucia…
Ta scena miała w sobie coś z teatru. W końcu był to występ dla publiczności. Tak więc to świetne skojarzenie!
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.