do wirtha
Autor:
rasid
17.01.10, 18:20
Wirtha
As Mieczy, Królowa Pucharów, 3 Pucharów + Rycerz Buław, Księżyc, 8 Pucharów. Scena dotyczy relacji na tle uczuciowym. Karciochy nie pozostawiły mi tu żadnej wątpliwości przesyłając w darze puchary. W scenie uczestniczyła kobieta, mogąca być wtedy w ciąży, mogła też być już z dzieckiem (na kolanach mojej Królowej Pucharów siedzi właśnie dziecko). Bardzo uczuciowa, rodzina dla niej była na pierwszym miejscu. Jak również rysuje się tu mężczyzna, Rycerz jak dotąd energiczny. (...)
Chyba za dosłownie odczytałaś tu karty. Myślę, że 3 pucharów z rycerzem buław pokazała miejsce spotkań i ruch (skrzyżowanie ulic, plac), zresztą jest tu też as mieczy. Natomiast Królowa pucharów jest osobą wrażliwą ale smutną (przynajmniej ja ją tak odbieram) i chyba stąd jej obecność – kobiety umuzykalnione, wrażliwe, ale nieszczęśliwe.
I czy mogło to wszystko dziać się pod wieczór lub gdy niebo roiło się od gwiazd? Na pewno taka pora sprzyjałaby kobiecie.
Nie, to się działo w dzień. Ten Księżyc to chyba wskazał na to, że panie były niewidome.
Zdecydowanie ta scena poruszyła Rasida i mogłabym nawet pokusić się o stwierdzenie, że coś zmieniła, a wręcz odmieniła autora, który prawdopodobnie od tego momentu zaczął inaczej spoglądać na rzeczywistość, wiedział już, że w życiu najważniejsze jest szczęście rodzinne, że dążenie do tego pięknego i pełnego stanu, tej harmonii na tle uczuciowym jest drogą do sukcesu.
Zmienić to raczej nie, ale poruszyła zdecydowanie. Faktycznie pomyślałem też, że rodzina jest nieocenionym wsparciem. Miałaś tu dobre skojarzenia.