Rozkład:
Ogłoszenie o pracę – 2 Mieczy; charakter pracy – 9 Kijów,
jakiego pracownika szukali – 3 Monet;
Wymagania aby dostać tę pracę – Królowa Kijów;
Łatwe do zaakceptowania – Królowa Mieczy, trudne – Kochankowie;
odpowiedź ME – 10 Kijów.
Wydaje mi się, że Mały Elf nie podjęła tej pracy (WA na pozycji – trudne do zaakceptowania, 10 Kijów jako odpowiedź) ewentualnie bardzo się wahała i trudno jej było podjąć decyzję.
W rozkładzie są Kochankowie i dwie Królowe – to była praca dla kobiety. Może więc w Agencji Towarzyskiej ewentualnie w biurze matrymonialnym (Kochankowie)? Ale nie koniecznie. Kochankowie na pozycji „trudne” mogą właśnie oznaczać trudność w podjęciu decyzji co do podjęcia pracy. 10 Kijów może sugerować, że podjęcie decyzji było dla Małego Elfa dużym obciążeniem.
Ogłoszenie o pracę było mało czytelne ewentualnie mylące (2 Mieczy).
Wymagania aby dostać pracę – Królowa Kijów – dotyczyły wyglądu pracowniczki – trzeba było wyglądać ładnie i wyraziście (tzn. nie jak szara myszka), może wymagany był specjalny ubiór. Ewentualnie trzeba było mieć ładny, kobiecy głos. Lub Królowa Kijów może oznaczać, że trzeba było założyć własną (Królowa) działalność (Kije) gospodarczą (3 Monet). 3 Monet jako „ideał” pracownika – to chyba oznacza, że szukali kogoś pracowitego, solidnego i działającego według instrukcji.
Karta 9 Kijów kojarzy mi się z centralą telefoniczną. Może praca miała polegać na telefonowaniu po ludziach lub firmach i namawianiu ich do czegoś (Królowa Mieczy)? Mały Elf tego się nie bała, bo komunikacja z ludźmi przychodzi jej łatwo.
Bardzo ciekawy temat. Szkoda, że w niedzielę nie będzie mnie jeszcze o 18-ej w domu...