>
>O czym były wiersze, które mi się nie podobały i uważałam je za nudne:
Kr
> ólowa mieczy P, VIII kielichów P, Papież O
> - O czym były wiersze, które trafiały w mój gust:
V kielichów P, V buław P,
> IV kielichów O
> - Dlaczego mi się tak bardzo podobały:
Paź kielichów O
> - No i dodatkowe pytanie(nieobowiązkowe) co to za poeta? :
Król mieczy P
>
> Wiersze, które się nie podobały Elfikowi były bardzo ambitne, poważne i smutne.
> Napisane bardzo mało przyjaznym językiem, dość niezrozumiałym dla zwykłych lud
> zi. Dodatkowo poruszały problemy przeszłych wydarzeń, które dla obecnego pokole
> nia były mało istotne i oderwane od teraźniejszych problemów. Mogły dotyczyć sp
> raw związanych z działaniami wojennymi, gloryfikowały śmierć w obronie wiary, i
> dei. Mówiły o poświęceniu się dla kraju, wolności, walce w imię czegoś/kogoś.
> Ciężka i trudna poezja analizująca jakieś incydentalne sytuacje/wydarzenia/prze
> życia.
No nie. Te wiersze opiewały piękno przyrody.
> Wiersze, które się podobały Elfikowi były przeciwieństwem tamtych. Napisane lek
> kim i zrozumiałym dla każdego językiem, traktujące o uniwersalnych problemach i
> dylematach zwykłych ludzi. Bardzo sentymentalne, głęboko analizujące aspekt u
> czuciowy, mówiące o walce dobra ze złem, przeszłości z teraźniejszością. Porusz
> ające problemy duchowości i wrażliwości oraz poszukiwań nowej drogi w kontekści
> e przeżyć jakich doświadcza zwykły człowiek – temat bardzo bliski, w tym
> czasie, Elfikowi.
>
O tak. Temat był mi niezwykle bliski. W zasach mojej nauki w liceum też był
koniec wieku, tyle,że XX. Poza tym byłam zafascynowana wtedy tworczością zespołu
NIRVANA i wiersze typu”Hymn do nirwany” był jak najbardziej na czasie.
> Podobały się dlatego, że Elfie jest osóbka z natury bardzo wrażliwą i sentyment
> alną. Uczucia i emocje zajmowały w tym czasie najważniejsze miejsce w jej życiu
> a dodatkowo wiersze te opisywały jej własne doświadczenia i przeżycia. Czuła s
> ię tak jakby opowiadały o niej, o jej rozterkach, rozczarowaniach, dylematach i
> toczonych walkach. Dodatkowo język jakim były napisane trafiał do niej, dotyka
> ł duszy – przekaz był czytelny i jasny.
Oj trafiał do mej duszy, trafiał
W tym czasie również Elf intensy
> wnie poszukiwał kogoś kto by zrozumiał jego wrażliwość i podobnie postrzegał św
> iat jak ona. W najbliższym otoczeniu zrozumienia nie znajdowała, a wiersze dosk
> onale uzupełniały tę lukę i wpasowywały się w aktualna potrzebę analizowania sw
> ojej emocjonalności.
Jak najbardziej
Być może stało się to pod wpływem niespełnionej, pierwszej
> miłości.
> Poeta jest niezaprzeczalnym królem poezji w swej kategorii. Ktoś o kim uczy się
> w szkołach, kogo twórczość jest podawana za wzór i odniesieniem dla innych. Je
> st doskonałym połączeniem talentu, intelektu i umiejętności.
> Nie pokuszę się o podanie nazwiska. Dla mnie to trudny temat.
Bardzo dobrze Ci poszło