Gazeta.pl   Forum   Prywatne   Ezoteryka   astroforum   Re: Tr Urana do saturna (przyklady z...

Re: Tr Urana do saturna (przyklady z zycia) II

Autor: astrolog_33 03.12.09, 01:38
Dodaj do ulubionych zarchiwizowany
Przykłady z życia

Mniej więcej 10 lat temu, w moim horoskopie był tranzyt Urana w opozycji do Saturna (Saturn w Lwie w domu IV). I między innymi Uran uwolnił mnie od pewnych twardo ustalonych ram organizacji (Saturn) życia codziennego, jakie sobie wcześniej narzuciłam. Potrzebowałam wówczas więcej przestrzeni w domu (Uran), więc wyrzyciłam rzeczy, bądż nawet je komuś oddałam, które były już stare, niepotrzebne, aby pozostawić więcej lużnego miejsca. Oraz Uran wywrócił codzienną rutynę życia, która wydawała mi się już niepotrzebna. Codzienne przyzwyczajenia, które towarzyszyły mi przez lata, zmieniły się.

Ten tranzyt Urana również przyniósł rewolucje (Uran), zmiany zawodowe (Saturn) u mojego ojca (ojciec - Saturn), który podiął decyzję, że chcę wyswobodzić się (Uran) od pracy, która stała się w ostatnim okresie czasu, już tylko jego obciążeniem (Saturn), nie dającym zadowalających zysków finansowych.

To był również czas, gdzie chciałam w swojej codzienności, organizacji życia domowego (dom IV), wdrożyć więcej nowoczesnych rozwiązań (Uran), kupiłam kolejny komputer, tym razem Laptopa, i dzięki temu bez problemów, zabierałam go ze sobą w podróż i tym samym uwolniłam się od pewnych ograniczeń, zyskałam więcej swobody.

W roku 2009 w moim horoskopie urodzeniowym był kolejno (tranzyt) kwinkunks Urana do Saturna, i podczas tego tranzytu, miałam drobne kłopoty zdrowotne, czułam zmęczenie fizyczne, brak energii, spowodowane niską zawartością hormonów tarczycy w moim organizmie, więc znów zaczęłam leczenie. I lek, który przyjmowałam okazało się (osobiście odnalazłam żródło kłopotu), że mam na ten lek uczulenie, nadwrażliwość, gdzie skutkiem było rozdrażnienie, niepokój, dolegliwości ze strony przewodu pokarmowego. Taka nerwowość spowodowana zatruciem (tranzyt Neptun opozycja Saturn i Saturn opozycja Księżyc). A właśnie na tych tranzytach (Urana do Saturna - napięciowych), może coś takiego sporadycznie występować (rozdrażnienie, niepokój) bądż ogólnie nerwowość na tle psychologicznym. U mnie bylo to ewidentnie spowodowane nietolerancją leku.

Inny wymiar tego tranzytu Urana w kwinkunksie do Saturna był taki, że dołączyły się dodatkowo inne dolegliwości chorobowe, mianowicie dość mocne drgawki (zrywy miokloniczne). A tranzyt Neptuna w opozycji do Saturna spowodował, że sześciu lekarzy przez kilka miesięcy mieli kłopot z postawieniem diagnozy w tych dwóch opcjach, (czasem tak bywa), co mi jest, skąd te mocne drgawki i objawy, że tak powiem zatrucia. To było troszkę uciążliwe, gdyż tranzyt Neptuna spowodował bardzo duże utrudnienie w wyjaśnieniu tych dziwnych dolegliwości. Więc nie miałam wyjścia, nie wpadałam w panikę, i pomyślałam sobie, przecież jestem astrologiem, mam jakieś pojęcie o medycynie, więc bardzo zawzięcie zaczęłam drążyć do żródła problemu, i postarałam się sama odnależć przyczynę. Udało się, pomógł mi w tym tranzyt (Saturna kwadrat Neptun i opozycja Księżyc), który otworzył mi umysł, i zburzył płachtę dymu, która zasłaniała fakty, i odkryłam zródło prawdy. Przyczyny drgawek, zrywów mioklinicznych w moim przypadku? był naruszony i przeciążony odcinek kręgosłupa szyjnego (tranzyt Urana w kwinkunksie do Saturna). Czyli nagłe, gwałtowne ruchy (Uran), i pozycje podczas snu, które wykonywałam zupełnie nieświadomie (Uran z Ryb), spowodowały, że nadwyrężyłam kręgosłup szyjny, naruszyłam jego strukturę (Saturn), dołączył się też stan zapalny. Tranzyty Urana do Saturna w aspekcie napięciowym sporadycznie mogą (jeśli horoskop urodzeniowy na to wskazuje) spowodować wypadek, bądż drobne skręcenia kostki, stłuczenia bądż nadwyrężenia kręgosłupa, naruszenie że tak powiem struktury kręgosłupa. I tym samym jakby organizm zaczyna się trząść, zostaje rozchwiany (drgawki). Zajęłam się sobą, kupiłam sobie poduszkę ortopedyczną, zmieniłam łóżko na bardziej przyjazne mojemu zdrowiu, itd; od tej pory czuje się świetnie, jestem zdrowa jak Rybasmile.
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.