Witaj zlota.ra
Nie mam za duzo czasu niestety nad tym dluzej posiedziec.
Piszesz, ze:
"borykałam się
z opozycją Urana do nat.Saturna (dodatkowo Saturn zbliżał się do swojej pozycji
natalnej, co zapewne miało wpływ na przebieg tej opozycji). "
I miedzy innymi wydarzylo sie:
- mam własną działalność, firmy, z którymi współpracowałam strasznie oberwały w
czasie kryzysu, jedna - główna i płacąca najlepiej - zbankrutowała, reszta ledwo
przetrwała, tak więc przez pół roku nie mogłam znaleźć żadnego zajęcia; taka
sytuacja spotkała mnie 1 raz w życiu, normalnie zawsze znajdowałam dobrą pracę,
nigdy nie było z tym problemów."
Moje wnioski:
Tranzytujacy Uran wszedl na opozycje do twojego urodzeniowego saturna w pannie w domu 10, gdzie Saturn jest u ciebie wspolwladca domu 2 (zarobki wlasne, system wartosci itd), bo znak koziorozca tez leczy (czesc w domu 2).
I Uran wywrocil do gory nogami pewne stabilne struktury (ktore trwaly jakis czas) zwiazane z twoim bezpieczenstwem finansowym (Saturn wspolwladca domu 2). Ten temat mozna duzo bardziej rozszerzyc, no ale trzeba miec do tego czas.
Czyli stabilny rytm doplywu finansow twoich, ktore wyznaczyl Saturn (wspolwladca domu 2), zostala nagle zlamana, wywrocona przez Urana, itd. I tym samym to ci sie odbilo na klopotach ze zdrowiem, bo stracilas poczucie bezpieczenstwa finansowego. A tranzyty Urana do saturna wnosza pewien niepokoj, nerwowosc, itd. I to sie potem odbija na zdrowie, itd. Tutaj znow mozna ten temat mocno rozwinac.
Tranzyty idac na jakas planete, niosa ze soba srodowisko, charakter swojego polozenia urodzeniowego w domu, jak i w znaku.
I Uran urodzeniowo jest u ciebie w domu 1 i w znaku Skorpiona. A skorpion to naturalny znak, ktory przynalezy do domu 8.
Dom 8: Dom 8 - transformacja, regeneracja, kapital innych, wiekszych instytucji, biznesy, politycy, potezne organizacje zwykle tajne, przedsiebiorcy, przywodcy mafii, kapital wiekszych firm, (np: podlaczenie se do jakiejs wielkiej firmy, korporacji, itd), spadki, kredyty, seks, smierc, cudze wartosci, zasoby innych (te zasoby moga byc roznorodne), okultyzm. Peniadze malzonka, itd.
Oszczednosci, premie, ubezpieczenia, tajne sluzby, itd, itd.
Czyli jak pisalam tranzyt planety niesie ze soba srodowisko swojego urodzeniowego polozenia, wiec Uran idac na opozycje do saturna (twoje zarobki), ten u ciebie kryzys finansowy przyszedl. Z jakiego zrodla? oczywiscie dlatego, ze wielka korporacja upadla, czyli ta wielka firma zbankrutowala, (Uran w Skorpionie - skorpion wiekszy kapital). Zatem Uran tranzyt niosl ze soba srodowisko swojego polozenia w znaku.
A teraz w domu, gdzie twoj wizerunek firmy mocno oberwal (uran w domu 1), oraz ty bardzo mocno co osobiscie odebralas ten u ciebie kryzys finansowy (Uran na asc). Pamietajmy, ze tranzyt Uraan niosl ze soba zrodowisko swojego polozenia urodzeniowego.
Zalozmy, ze np: Uran bylby w domu 4 w wadze, to np: ten krysys u ciebie moglby miec zwiazek z kims z rodziny (dom 4) oraz moze z partnerem (waga), itd.
No ale tutaj jest w skorpionie.
Malo tego, bo dodatkowo ta opozycja na niebie ktora byla Uran- Saturn, ktora jest przede wszystkim odpowiedzialna za kryzys gospodarczy na calym swiecie, uderzyla rowniotko na twojego saturna urodzeniowego.
I tym samym wywrocil twoje bezpieczenstwo zwiazane z zarobkai (bo saturn wspolwladca domu 2), oraz ogonie twojego warsztatu pracy, pracy bo Saturn jest w pannie w domu 10.
Odpowiedz prosze
Dalej masz swoja firme?
Kiedy ci sie te klopoty z pieniedzmi skonczyly, jaka masz teraz sytaucje z kasa?
Chcesz szukac innej pracy?
Mialas klopoty z trawieniem z jelitami, to byl jakis stan zapalny? jelit, itd?
Serdecznie cie pozdarwiam.
--
Barbara Stanisławska
Pracownia
www.astropasja.pl/
Forum: Astrologia
www.goldenline.pl/grupa/astrologia-astropasja-pl