zlota.ra napisała:
Witaj serdecznie
> Barbaro-Astrologu

, dziękuję za odpowiedź,
>
> odpowiadam:
>
> Dalej masz swoja firme?
> - tak, oczywiście, (nie jestem fizycznie i psychicznie w stanie zmusić się do
> etatu - sama myśl o tym napawa mnie przerażeniem), firmę zawiesiłam w maju (bo
> zus mnie zżerał), ale jest i straszliwie nie chcę z niej rezygnować, bardzo
> liczę, ze będę mogła ją odwiesić od nowego roku
Rozumiem Cie zlota.ra, wiem co to stres przed takimi klopotami. Mialam rowniez w tym roku 2009, maly doplyw klientow, no ale dzieki astrologii, juz pol roku wczesniej a nawet rok wczesniej zrobilam sobie spore zapasy na koncie finansowe, wiec udalo mi sie przetrwac kryzys i nie musialam zawieszac firmy.
Poza tym uciezliwe klopoty ze zdrowiem, no ale ja zawsze wierze ze po burzy przyjdzie slonce, i u ciebie tez tak bedzie

, zycze ci tego.
Droga zlota.ra
>
> Kiedy ci sie te klopoty z pieniedzmi skonczyly, jaka masz teraz sytaucje z kasa
> ?
> przez pół roku wydałam wszystkie moje oszczędności, kiedy skończyły mi się
> pieniądze - tak na początku listopada - i myślałam, ze teraz zęby w ścianę (mój
> mąż nie jest w stanie zarobić wystarczająco), od połowy listopada do połowy
> grudnia miałam mnóstwo pracy - po marnych, kryzysowych stawkach jak na tą
> branżę, ale zawsze coś.
Dodatkowo, zupełnie niespodziewanie i nagle, mój Ojciec
> przysłał mi pieniądze na studia, tak więc w tej chwili mam na życie na następne
> 2 miesiące, przyznam, ze pierwszy raz od lat jestem w takiej sytuacji, że nie
> mam sumki na koncie na wszelki wypadek
Piszesz ze twoj ojciec przelaj ci jakeis pianiazki, to moze ten jowisz sekstyl do Neptuna (neptun wladac domu 4), obdarowanie, wsparcie (jowisz) finansowe (jowisz wladca domu 2) od kogos z rodziny (neptun wladca domu 4).
Oczywiscie w astrologii jest tak, ze czasem dochodzi do konkretnego wydarzenia niekoniecznie na scislych as[ektach ale takich, ktore dopiero sie dociskaja badz juz rozluzniaja, i dodatkowo dolacza sie tranzyt planet szybkich, jako zapalniki.
Taka jest spetyfika tych tranzytow, ktore maja czasem wyladowanie w mniej spodziewanym moemncie, i niekoniecznie na scislym aspekcie.
>
> Chcesz szukac innej pracy?
> nie chcę, kocham tą pracę, może mała modyfikacja - odezwała się do mnie firma
A kiedy dokladnie firma sie odezwala?
> związana z farmaceutyką, chcą współpracować, czekam teraz na propozycję
> finansową - moze ten Saturn (leki, lekarze) mnie wesprze i dostanę dobrą ofertę
> ?
> - zwłaszcza, ze tranzyt Jowisza przez moje Słońce, a potem IC, a potem Merkureg
> o
> blisko - strasznie potrzebuję sensownych pieniędzy, bo nie mam żadnych oszczędn
> ości.
Tak powinno byc od nowego roku juz lepiej, bo jowisz wejdzie najpierwna slonce w domu 3, pozniej anopozycje do MC, na opozycje do marsa, mars wladca domu 6 u ciebie. Jowisz wejdzie tez na opozycje do Jowisza (wladca domu 2).
Wiec sytaucja powinna sie polepszyc, zwlaszcza jak bedziesz miala te tarnzyty Jowisza to dzialac, szukac klientow, czy tez uskug, itd, bo jowisz przynosi nam pewne ulatwienia, latwiej nam rozne rzeczy zatatwic, no i jowisz moze nas obdarzyc.
Ale i bedzie nastroj taki aby wiecej tych pieniazkow wydawac, wiec nie daj sie ekspansji jowisza. Zrob sobie znow zapasy na przyszlosc
Ale i czasem moze przesadzic, np: jelsi ty wykonujesz jakies uslugi, itd, to jak jowisz ci wejdzie ja slonce nie staraj sie za bardzo podnosci cen za swoje uslugi, bo taki nastroj sie moze wtedy pojawic, ale ta cene podniesc.
>
> Po skończeniu moich obecnych studiów (3 lata) chcę się jednak zająć architektur
> ą
> wnętrz (i liczę, że ten Saturn w 10 - w kwadracie z Neptunem w domu w Strzelcu
> + Jowisz na MC w kwinkunksie z Wenus i Księżycem w 5 domu oraz 6 dom w Byku - m
> i
> pomogą) - od dziecka marzyłam, by "urządzać" innym domki
>
> Mialas klopoty z trawieniem z jelitami, to byl jakis stan zapalny? jelit, itd?
> to się zaczynał "zespół nadwrażliwości jelita", ale stosowałam medytacje, gongi
> i eft (emotional freedom technique) i zatrzymałam postęp choroby, a teraz - po
> pół roku - wszystko wraca powoli do normy
>
> Serdecznie cie pozdarwiam.
>
> I ja pozdrawiam, dziękuję, że poświęciłaś mi czas
>
> P.S.1. Aha, co do Saturna - współwładcy 2 domu - bez wzgledu jakie miałam
> stosunki z moim Tatą (a bywało koszmarnie), zawsze ratował mnie w finansowej
> opresji (on o niczym nie wie, ja go o nic nie proszę, a on wysyła mi - całkiem
> intuicyjnie - kwotę na konto, która ratuje mój tyłek)
>
> A co do Urana - tego nie wiedziałam - że jako władca 8 domu odpowiada też za
> pieniądze małżonka.
Tzw zlota .ra u ciebie wladca domu 8 jest merkury, a ogolnie wladca naturalnym domu 8 jest Pluton.
Tutajz kolei Uran jest w skorpionie, a skorpion to naturalnie przynalezy do domu 8, (naturalnie). I teraz tranzyt Urana wszedl na twojego satrna i wywrocil te bezpieczenstwo twoje finansowe do gory nogami, a patrzac glebiej w horoskop, tranzyty niosa ze soba srodowisko , charakter swojego polozenia urodzeniowego.
A uran urodzeniowo lezy u ciebie w domu 1 w skoprionie, rozumiesz? i wchodza na tego saturna przyniosl tez krysys, o tym pisalam wczesmiej w emailu, ale z jakiego zrodla ten kryzys, no bo moze byc z roznego . Czyli u ciebie zrodlem bylo nagle zalamanie plywnnosci firmy, bankructwo, firmy, ktora ci placila, a o tym juz mowi ten Uran w skorponie, (skorpion firmy, kapital innyc wiekszych firm , instytucji).
Czy z takim posadowieniem Urana mogę liczyć, ze mój mąż
> kiedyś wreszcie zacznie zarabiać???
Oj to juz zupelnie inne trzeba elementy sprawdzic, i to juz bardziej skomplikowana sprawa, trzeba dokladnie przeanalizowac horoskop twojego meza, itd.
Czyli rozumiem, ze od drugiejpolowy listopada i grudnia, juz pomalutku sie ruszylo u ciebie, chodzi o zarobki?
Spojrz, ze u ciebie Jowisz jest wladcadomu 2, tym glownym wladca domu 2, i on idac tranzytem na jakas planete, warto wykorzystacjego wplywy, tak, czego sie dotknie.
Przyklad:
U mniej jowisz jest w domu 2, i np: jak wszedl mi jowisz do domu 9, to wiedzialam ze moge go wykorzystac aby podreperowac swoj budrzet finansowy (bo jowisz jesturodzeniowow w domu 2 - odpowiada za zarobki), wiec zaczelam wtedy bardzo intensywnie szkolic ludzi, wiec dodatkowe pieniazki mi wpadly do kieszeni.
Pozniej np: jowisz tranzyt wszedl mi na aspekt do planety w domu 11, wiec zaczelam ostro krosic na forach internetowych

odpowiadac n rozne pytania,i tak killa osob tym samym zwabilam

na kurs u mnie, i znow pare groszy mi wpadlo do kieszeni.
Ty tez mozesz wykorzsytac swojego Jowisza.
On ci wejdzie na slonce w domu 3, w wodniku, nie wiem dokladnie co robisz, ale np: mozesz zadzialac w sferze 3 -domowej, piszac cos, albo zalozyc jakas strone internetowa (dom 3 o wodnik), i zareklamowac firme, aby miec wiekszydoplyw klientow.
A jak jowisz ci wejdzie na merkuregoktoyjest wldca domu 8, to nie przesadz z braniem kredytow, itd, bo jowisz owszem moze obdarzyc, ale i mamy nadmierna ekspansje,d o wydatkoworaz do brania bez umiaru wszelkich kredytow.
We wrzesniu roku 2010 bedziejedno przejscie saturna w opozycji do kseizyca, na szczescie jedno, wiec moze to byc (ale niekoniecznie ) blokada w doplywie klientow w tym wrzesniu roku 2010.
Pozniej Saturn wejdzie na opozycje do wenus, i czasem rowniez (czasem tylko), moze nas ten saturn zmusic do tego, aby wiecej oszczedzac , zrobic sobie bardziej rozwazna listewydatkow, i nawet sporadycznie oszczedzamy, bo zycie nas do tego zmusza.
Taki tranzyt przyniesie wiele roznnych innych spraw, miedzy innymi sprawy partnerskie trzeba