78 drzwi
Z przełożenia:
6 monet, 7 monet, papież
Aura z przełożenia wygląda dobrze. Jeszcze nie wiem co jest w krzyżaku, ale myślę, że marcu już coś rusza. 7 monet-stagnacja, poczekaj, jednak mamy do czynienia z 78 drzwiami. Z moich obserwacji wynika, że jest to karta, która pokazuje po pierwsze kontakt z kimś, piszemy do siebie, no ktoś zabiega kontakt. Po drugie jest jak kamyczek, który porusza lawinę. Karta, która zdobywa, jest w natarciu. Wszystko przez wypuszczanego ptaszka i otwarte drzwi. Nic nie poradzę, że głównie w takiej roli mi się objawia. 6 monet też musisz mieć kogoś z kim się wymieniasz, coś od kogoś otrzymujesz, a ty od niego. To może być znajomość na gruncie zawodowym, wspólnych zainteresowań, 6 monet i Papież. Co więcej na kartach monetowych są otwarte drzwi, jednak same z siebie nie stoją otworem, tylko ktoś wyjrzał za próg, zainteresował się prezentami, które mu podesłali. Trzeba być czujnym na propozycje, przyglądać się temu co dają.
S Czujki - eremita
1. Sedno, obecna sytuacja: 7 kielichów
2. Co blokuje: 7 mieczy
3. Istota rzeczy: as buław (-)
4. Tło Strony: śmierć
5.Stan obecny: król monet
6.Najbliższa przyszłość: rycerz monet
7.Aktualna pozycja zyciowa: paź kielichów
8.Otoczenie: głupiec
9.Nadzieje, obawy: królowa buław
10. Wynik: 10 monet
Ale ty się przed czymś wzbraniasz. Brak entuzjazmu z twojej strony, nie chcesz nawet patrzeć na panów, którzy ci się przewijają pod nosem. 7 mieczy, jakbyś na siłę coś próbowała udowodnić, przedstawiasz to sobie nie tak jak to wygląda w rzeczywistości. Razem z Eremitą, jest to zamknięta karta w swoim własnym świecie. Zagapienie się, nie ma ciśnienia na poznanie kogoś, ale już się jakieś osoby pojawiają, tylko, że zamiast rozglądać się po sali, w ogóle nie bierzesz pod uwagę tego, że to już się dzieje. Tą 7 mieczy trzeba by zdjąć.
Co innego czujesz, że chcesz mieć 7 kielichów, a 7 mieczy to przekłamujesz. Wydaje mi się, że coś sobie kasujesz.
A amanta w marcu widać. Przy Śmierci to nie masz szans przed nim uciec. W marcu rozpoczyna się jakiś proces, który powinien być dociągnięty do końca. Powinni się pojawiać ludzie, na których można oko zawiesić, poważne osoby, Król Monet i Rycerz Monet. Tempo przemian spokojne, ale jednak widoczne. Głupiec, ciekawa karta. Nie znasz zupełnie tej osoby,
a w Głupcu może podobać się to, że niemal jest gotów wskoczyć w ogień za kimś kogo lubi.
Królowa Buław, chciałabyś aby było wesoło, żeby ten mężczyzna ciebie podziwiał, a przy tym sam też nie powinien być marudą. Nadzieje na spontaniczny rozwój znajomości, nie w sposób wykalkulowany, tak żeby po latach było co wspominać. Komunikacja pomiędzy partnerami.
10 monet, trzeba się rozglądać po budynkach

W marcu powinnaś wiedzieć, w jakim miejscu na pewno spotkasz tę osobą, tzn wiesz że w czwartki u Basi, ten ktoś na scrabble na pewno będzie.