Gazeta.pl   Forum   Komputery   Internet i technologie - opinie   Chip: Linux kontra Windows

Komentarze do artykułu

Chip: Linux kontra Windows

Windows - system, który ma setki dziur i co chwila się wiesza. Linux - trudny w obsłudze i przeznaczony wyłącznie dla pryszczatych okularników. Nasi blogerzy rozpętali Wojnę Systemów. Kto ma rację?

Chip: Linux kontra Windows

Autor: Gość: aniim IP: 83.19.32.* 06.02.10, 11:06
Dodaj do ulubionych zarchiwizowany
Z mojego punktu widzenia napisze tylko jedno w Windowsie męczące jest instalowanie programów sterowników do karty muzycznej i tak i jeszcze te cięgle zadawany pytania tak czy chcesz a czy na pewno........Ja urywam Windowsa XP na gry nie mam podłączenia internetowego na nim dzięki czemu nie sypie się ten system.... natomiast do internetu mam wgrany drugi system Mandriva Xtreme 3.1 zadowolony jestem z niego po instalacji systemu wszystko działa starcze gry z Windowsa tak samo bo jest program wine wbudowany co jeszcze napisze jest real player do RMVB filmów i wiele innych od razu o nic się nie trzeba martwić niestety na Windowsa jest mnóstwo wirusów a dzięki linuxsowi zapomniałem o tym co to jest wirus bo jeśli ktoś siedzi na kompie to i tak bez mojej wiedzy nic nie wgra bo musi mieć uprawnienia root a przez przeglądanie stron.......ppppp nie ma takiego prawa.......moja wypowiedzi nie idzie za tym co jest lepsze tylko co bardziej funkcjonalne i co się mniej sypie, ja rozumiem ktoś jak ma włączony komputer z Windowsem raz na tydzień to ok ale nie 24/H tak jak ja mam Windows przy internecie sypie się u mnie po 2 miesiącach od razu dodaje po 20 procesów schost.exe to chyba tak nie powinno wyglądać co nie ? Nikogo nie zachęcam......ale pomysł na 2 systemy jest bardzo sprytny i naprawdę oszczędza kompa przed wirusami.........
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.