Gazeta.pl   Forum   Komputery   Internet i technologie - opinie   Re: Niekończąca się opowieść...

Komentarze do artykułu

Niekończąca się opowieść o Windows XP

Przed premierą Windows 7 wszyscy uważali, że nowy system zagrozić może jedynie swojemu bezpośredniemu poprzednikowi - Viście. Teraz dowodzą tego kolejne ankiety - użytkownicy XP przy XP w większości pozostają, udział Visty w rynku topnieje.

Re: Niekończąca się opowieść o Windows XP

Autor: Gość: zzzzzzzzzzz IP: 195.82.180.* 16.11.09, 23:00
Dodaj do ulubionych zarchiwizowany
Pierdu pierdu - powtarzacie zasłyszane frazesy.

Jasne - Viśta była komercyjną klapą ale poza tym to całkiem przyzwoity system. Korzystałem pół roku i dopiero ostatnio wróciłem na próbę do XP (żałuję). Jasne że 7 i Vista zżerają w ięcej pamięci no ale ludzie czego się spodziewacie? Że do końca świata systemy operacyjne będą zajmować 64 MB pamięci?

Owszem M$ popełnił marketingowy błąd, że przed Vistą nie wypuścił żadnego systemu który wypełniłby przepaść łączącą te dwa systemy, ale nawet im się nie dziwię. Ale co tu się dziwić po wpadce z windows millenium.

Że zajmują dużo miejsca na dysku? Czy ktoś już pamięta, że XP wychodził w czasach kiedy standardem były dyski 40 GB? Czyli system zajmował 6% dysku. Dzisiaj byle komp za 2k ma dysk 1 T więc nawet zakładając, że zawalony system będzie jakimś cudem (u mnie zajmował max 23) będzie zajmował 50 GB to jest to....5%

Pamiętam jak wyszedł XP wszyscy jęczeli, że przecież 98 to najlepszy możliwy system, że nie potrzebne im wodotryski (!) "ikspeka" i co? Pewnie ci sami ludzie dzisiaj bronią tegoż systemu
Poleć znajomemu Powiadomienie zostało wysłane
Poleć tę wypowiedź znajomemu
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
Pokaż wszystkie

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Ostatnio odwiedzane wątki

Zaloguj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.