Komentarze do artykułu
10 najbardziej wkurzających rzeczy w Windows
Windows XP jest nadal najpopularniejszym systemem operacyjnym. Według w3schools.com korzysta z niego 75% użytkowników. Kolejne 10% ma zainstalowaną Vistę. Oprócz poważnych luk "okienka" zawierają sporo drobnych, ale i tak denerwujących błędów. Przygotowaliśmy listę 10 najgorszych wraz ze sposobami radzenia sobie z nimi.
Re: Moj numer jeden nie jest na liscie
Autor:
Gość: Adam
IP: *.chello.pl
05.08.08, 16:05
Hej, kolego, a propos wpadania pisanego tekstu w inną aplikację, okno, miejsce - to nie jest wcale coś co wkurza tylko w windowsie. W linuksowych shellach jest często identycznie, szczególnie jak się loguję zdalnie. Piszę login/enter/hasło, a później się okazuje że mi się hasło WYŚWIETLIŁO, bo entera komp nie zauważył po drodze, albo aplikacja nie zdążyła przejść w tryb wklepywania hasła.
I drugie hej kolego, pisząc że "proponujesz pobawić się Mac OS X" - masz na myśli darmową instalkę na PC (z tego co wiem nie ma, są wersje hackerskie, ale działają średnio), czy może wypożyczasz darmo swojego Maca? Mac OS X jest znany z bycia lepszym od WinXP, jednakże jest (przynajmniej przez producenta) przeznaczony dla komputerów Apple, które są (szczególnie w Europie) dużo droższe od PC.
Mac OS jest lepszy, ale licząc cenę sprzętu koniecznego do używania - droższy. Windows XP jak na swoją cenę i wymagania sprzętowe nie jest taki zły i na prawdę da się używać.
Czytałem że Mac OS głównie dlatego jest taki stabilny, bo jest pisany pod znaną (ściśle określoną) platformę sprzętową. Na PC nie działałby już tak dobrze, ale cóż, ciągle czekam aż pokaże się wersja PC, wtedy z chęcią przetestuję, a być może nawet się całkowicie przesiądę, jeśli rzeczywiście okaże się lepszy.