Dodaj do ulubionych

Jki rodzaj mięsa na gulasz ?

18.08.10, 10:15
Taka ze mnie kucharka jak z koziej.. trąba smile więc pytam. Ja robię z
"pieczeni" ale są jeszcze te łopatki i i karczki i inne co się na nich nie
wyznaję...smile.
--
"Kobiety rodzą się aniołami, ale kiedy życie połamie im skrzydła - pozostaje
już tylko latanie na miotle" by dzidaa
http://img1.jurko.net/Chick3.gif
Edytor zaawansowany
  • daxter 18.08.10, 10:28
    Jezeli robie wołowy to z tzw forszlagu czyli antykrot,wysokie żebro róznie na to
    mówią inaczej jest to kotlet wołowy.
    Wieprzowy zaś z szynki ,Najsmaczniejszy jest mieszany ale to musisz najpierw
    podsmazyc wołowe mieso na gulasz jak troche zmiekną to wrzucasz obsmazone
    wieprzowe i dalej razem dusisz do miekkości.
    Jako baza sosu to cebula czosnek chudy boczek obsażone wszystko razem z miesem
    zalane rosołem i duszone do miekkosci mozna dodac papryczke lub pasty
    pomidorowej łyżkę z przypraw pieprz , kminek ,papryka co lubisz.
    Fajny jest tez gulasz z indyka i boczniaków ,mieso dowolne jakie lubisz u mnie
    musi byc chude nie lubie jakis tam błonek i zyłek z karczku i łopatki
    wieprzowejsmile pozdrawiamsmile
  • czekolada72 18.08.10, 11:20
    Gulasz cielęcy
    forum.gazeta.pl/forum/w,48129,102471802,102471802,Gulasz_cielecy.html

    Polędwica wieprzowa
    forum.gazeta.pl/forum/w,48129,101654296,101654296,co_z_poledwicy_1_5_2_kg_.html

    forum.gazeta.pl/forum/w,48129,101586814,101586814,Strogonow_ff_ze_swinki.html

    Wołowina – gulasz
    forum.gazeta.pl/forum/w,48129,103636654,103636654,gulaszowo_.html
    forum.gazeta.pl/forum/w,48129,104516307,104518736,Przepis_jest_tutaj.html


    --
    ŚMIGŁO
    "Kto nie naraża się na szwank - ten głównej stawki nie wygrywa"
  • czekolada72 23.05.13, 10:12

    Porkolt (Węgry)
    3 pokrojone cebule i 2 ząbki czosnku przesmażyć, dodać 80 dag wołowiny (lub wieprzowiny), posypać papryką, solą, pieprzem i podlać 100 ml białego wina i wodą, dusić 30 min., dodać pokrojone 3 papryki, 2 pomidory i 100 ml wina, dusić 20 min.

    Zamiast pomidorow dalam ostatnio domowy sloik przecieru pomidorowego.
    --
    Nigdy sie nie tłumacz - przyjaciele tego nie potrzebują, a wrogowie i tak nie uwierzą - M. Twain
    Co należy zrobić po upadku? To, co robią dzieci: podnieść się - A. Huxley
    60,5
  • roseanne 18.08.10, 13:40
    a ja lubie do tego gicz i dlugie powolne gotowanie, na rozklejenie klagenu, daje
    to niepowtarzalna konsystencje
    --
    Inny Swiat - Zespół Aspergera
  • pamtaa 18.08.10, 16:11
    Ja nie jadam wołowiny i wieprzowiny i robię gulasz z filetów kurczaka lub z indyka.

    --
    Moje prace
  • wombaciak 18.08.10, 17:20
    ja polecam wieprzowe - jakąś karkówkę, czy coś, byle nie
    grzyby
  • felinecaline 18.08.10, 19:10
    Jesli robie wolowy to wybieram wolowine ...jak naj"brzydsza", mocno
    przerosnieta, ze sciegnami i blonami, ktore - jak ktos wczesniej napisal o
    drogiej giczy wspaniale rozklejaja sie na smaczny kolagen.
    Przyznam sie Wam - oczywiscie w jak najglebszej tajemnicy, ze raz uzylam
    ...miesa "dla zwierzat", ktore bylo wyjatkowo apetyczne a Pitka akurar sobie
    urzadzila tydzien "bezsurowomiesny" a ona odmrazanego nie lubi, wiec trzeba
    bylo zjesc samemu.
  • tamaryszek44 23.05.13, 22:25
    Najbardziej smakuje nam gulasz wołowy, ale czasem robię taki z serc lub żołądków indyczych.
    --
    " Zawsze patrz na jasną stronę życia "
    ...i tej zasady warto się trzymać.

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.