Dodaj do ulubionych

Pieczony schab- jak uratować?

30.11.10, 12:19
Upiekłam kawał schaby, ze śliwkami. Super! "naziółkowany", soczysty!
Jest tylko jeden feler: te śliwki były wędzone!!!!!!!!!! A my nie znosimy wędzonych śliwek. Nawet po wydłubaniu nadzienia zostaje posmak.
Jak przerobić ten schab? Pokroić i przesmarzyć? W sos jakiś?

--
♥C U D E Ń K A♥
♥Galeria pełna kolorów♥
"Jeden bojownik do drugiego bojownika żyją w niepokoju."
Edytor zaawansowany
  • jacek1f 30.11.10, 13:15
    skrój cały wierzch niestety.
    Obsmaż na oliwe z dodatkierm smakowym jaki chcesz.... moze zejdzie duzo aromatu śliwek, choc to bardzo mocny aromat specjalny.

    Po cos dodawała wędzone, jak nie lubisz?! smile

    Zrobiłbym na Twoim miejscu po obsmażeniu - oliwa z czosnkiem i imbirem - na tym po wyjęciu miesa szybko, mocno obsmazonego - sos na czerwonym winie. Msui być coś mocnego, tez aromatycznego żeby przykryc.

  • 363636r 30.11.10, 14:08
    Na mój gust obdaruj sąsiadów. Jak mocno przeszło aromatem którego nie znosicie, to już chyba po ptakach. uncertain
    --
    BETTER MOTORHEAD THAN DEAD
  • pani.serwusowa 30.11.10, 14:20
    O rany, a ja uwielbiam schab z wedzonymi sliwkami.
    --
    Zmysły w kuchni
  • olusinska 30.11.10, 14:22
    Też uwielbiam.
    Myślę, że ciężko będzie coś z tym zrobić, bo jak już wcześniej wspomniano jest to specyficzny i dość intensywny aromat.
  • escribir 30.11.10, 16:20
    No właśnie nadziewany jest, wrrrrr.....

    Męża wysłałam po te śliwki, nie sprawdziłam bo się spieszyłam (w ogóle do głowy mi nie przyszło żeby sprawdzić!!!), wpakowałam i teraz mam uncertain


    --
    ♥C U D E Ń K A♥
    ♥Galeria pełna kolorów♥
    "Jeden bojownik do drugiego bojownika żyją w niepokoju."
  • bene_gesserit 30.11.10, 17:16
    Dorob do niego dobry sos pomidorowy. Zlagodzi ten nielubiany przez was aromat (mozesz go doprawic czosnkiem i cynamonem, bedzie idealnie pasowac).
    --
    dont hejt de pleja, hejt de gejm
  • daxter 30.11.10, 18:25
    Ja bym go zjadła na zimno w kanapkach ewentualnie w sałatce odp dresing zneutralizuje smak .
  • jacek1f 30.11.10, 19:57
  • escribir 01.12.10, 10:41
    Udało się!
    Wydłubałam świństwo ze środka, pokroiłam mięso w kostkę, obsmażyłam, dodałam pieczarki, no i czosnek- natchniona Waszymi poradami wink Na dobitkę dosypałam curry, "skleiłam" łyżką śmietany i podałam z brązowym ryżem.
    Mąż to nawet żałował, że dokładki nie ma wink)))

    ---
    ♥C U D E Ń K A♥
    ♥Galeria pełna kolorów♥
    "Jeden bojownik do drugiego bojownika żyją w niepokoju."
  • jacek1f 01.12.10, 12:08
    rodzinne sekretne daniasmile
  • zwiatrem 01.12.10, 15:33
    Ptysiu Ty moj.
    Jakie znowu swinstwo ?
    Ja tam kocham sliwki wedzone, suszone ...ale podziwiam Cie za te reanimacje potrawy.
    Dziewczynom smakowalo?


    --
    Witryna z pasją.
  • escribir 01.12.10, 16:11
    O ptysiu!
    Dziewczynom darowałam- czosnek również je pokonał wink

    No nie wyobrażałam sobie wyrzucić taki kawał mięcha!
    A teraz będę sprawdzać co mi mąż przynosi!

    --
    ♥C U D E Ń K A♥
    ♥Galeria pełna kolorów♥
    "Jeden bojownik do drugiego bojownika żyją w niepokoju."

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.